• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Akel Ankara temaslarını anlattı

Akel Ankara temaslarını anlattı
AK Parti Kahta ilçe Başkanı Engin Akel, ilçe binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlemiş olduğu toplantıda kısa bir süre önce gerçekleştirmiş...

AK Parti Kahta ilçe Başkanı Engin Akel, ilçe binasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlemiş olduğu toplantıda kısa bir süre önce gerçekleştirmiş oldukları Ankara ziyaretlerinin detaylarını paylaştı.

Kısa bir süre önce Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İlçe Başkanı Engin Akel ve Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya Kahta İlçesinin kalkınması ve gelişmelisine yönelik Ankara'da çeşitli temaslarda bulunmuşlardı.

Başkan Akel, parti binasında yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Ankara'da gerçekleştirdiği temaslar hakkında tek tek bilgiler verdi.

Büyük Çay deresinin bu sene içerisinde projelendirileceğini ifade Akel, "İnşallah önümüzde yıllar yatırım programına alınacak. Akabinde de ihaleye çıkacaktır. Büyük Çay sulama kapsamındaki 40 köyümüzün alt yapısını, kanalizasyonunu Tarım Reformu Genel Müdürlüğü üzerinden çözüyoruz. 3 yıl içerisinde alt yapısı olmayan köyümüz inşallah kalmayacak" dedi.

2016 yılı yatırım programına spor kompleksi ve kredi yurtlar kurumunun alındığını kaydeden Akel, 500 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu için 25 milyon liranın tahsis edildiğini söyledi.

Akel, "Aralık ayından önce ihale edilecek. Meslek Yüksekokulumuzun yakınında baraja nazır 500 kişilik bir yurt inşaatına başlıyoruz.

2 bin kişilik bir spor kompleksi ve yarı olimpik yüzme havuzu için ödeneğimiz çıktı. Bir ay içerisinde ihaleye hazır gelmesini temenni ediyoruz.

Diyarbakır yolu üzerinde 45 dönümlük bir arazi üzerinde dar gelirli hemşehrilerimiz için TOKİ yapacağız.

Müftülük binamızın 9 yıl önce temeli atılmış ve ödeneksizlikten dolayı da hala orada duruyor. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş'u ziyaretimiz esnasında bu talebimizi kendisine ilettik. Kendisi hemen gerekli işlemler için talimat verdi. 2 milyon gibi bir ödenek gelerek, orayı yakın bir süre içerisinde tamamlayacağız.

Baraj manzaralı yatılı hafızlık kuran kursu yapacağız. Hastanemizin güney cephesinde ilçe Emniyet Müdürlüğümüzün bir arsası bulunmaktadır bu Cuma günü İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün ihalesi yapılacak. Karşıyaka Mahallesinde 32 daire polis memurlarımız için lojman ihtiyacını karşılamak için ödeneği geldi, ihalesi tamamlandı kısa bir süre içerisinde yapımına başlanacak.

Menderes Mahallesinde Adliye Binası civarında yeni aile sağlık merkezi kazandırıyoruz. Fırat Mahallesi için bir Acil Sağlık İstasyonu teklifinde bulunduk. Şeyh Baba Mahallesi, Cami ve Cumhuriyet Mahalleri ile Çataltepe, Mülk, Şahintepe ve Köseler Köyleri civarında yaklaşık 12 bin Nüfus yaşıyor. Oraya da 4 hekimli sağlık ocağı projemiz var.

34 bin Nüfuslu iller var. Bizim 34 bin öğrencimiz var. Ancak 4 tane şube müdürü ile milli eğitimimiz işleri yürütmekte. Milli Eğitim Bakanımızdan 2 Şube Müdürü normunu aldık.

2017 yılı için 2 tane lise sözü aldık. İnşallah bu liseler ile Kahta'mızın lise anlamında bir sorunu kalmayacak.

Kahta'da sınav merkezi kurulması hakkında gerekli taleplerimizi ilettik. Gerger ve Sincik ilçelerinin de Kahta ile aynı güzergahı kullandığını ve mağduriyetin yaşandığını belirttik. Başkanvekilimiz Ahmet Aydında bu konuda gerekli baskıyı yapıyor.

18 Kasım'da 100 kişilik erkek öğrenci yurdunun ihalesi yapılacak. Organize Saniye Bölgesi için enerji nakil hattı projemiz onaylandı. Son zamanlarda yaptığımız en önemli projemiz ise Hükümet Konağı Meydan projesidir. Belediye başkanımız tabi bunu daha detaylı anlatacaktır size. Kahta'daki trafiği yer altına alıyoruz. Otogar kavşağı ile Yüzüncü Yıl Parkı arasında açılacak olan bir tünele trafiği akıtacağız. Üst kısım tamamen meydan olacak. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde kullanabilecek. Ahmet Bey projeyi çok beğendiği ifade etti. Bu benim vizyon projem olacaktır ve ulaştırma bakan müsteşarı ve karayolları genel müdürümüz ile bizzat yanımızda görüştüler. Onlarda bu projeyi çok beğendiler. En kısa zaman teknik ekip gelip üzerine çalışacak. Proje hazır hale geldiğinde esnaf ve halkımıza sunacağız bu projeyi. Halkımız da takdir eder ise projeye başlayacağız. Yine burada 1500 metrekarelik bir alanda da otopark projemiz var.

AKEDAŞ kavşağından Musa Peygamber ziyaretine doğru yolun sağı ve solunda yer yok. Bunu da belediye başkanımız karayolları müdürüne sundu. İnşallah kısa bir süre zarfında bu yolda yapılacak.

Yaklaşık bin çiftçimiz ÇKS sistemine kaydı olmadığından dolayı önümüzde ki sene gerçekleşecek tarım desteklemesinden istifade edemeyeceklerdi. Ahmet Bey ilgili Genel Müdür ile görüştü. Adıyaman'da 2 bin ve Kahta'da 1 bin olmak üzere 3 bin çiftçimiz için ÇKS tekrar açılacak" ifadelerini kullandı.

Akel Ankara temaslarını anlattı

Akel Ankara temaslarını anlattı

Akel Ankara temaslarını anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim