• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Akdenizli Meclis Üyelerine Protokol Eğitimi

Akdenizli Meclis Üyelerine Protokol Eğitimi
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) üye belediyelerin meclis üyeleri, Afyonkarahisar Sandıklı'da düzenlenen eğitim seminerinde protokol yönetimi ve kurumsal...

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) üye belediyelerin meclis üyeleri, Afyonkarahisar Sandıklı'da düzenlenen eğitim seminerinde protokol yönetimi ve kurumsal temsil dersi aldı.

AKBB üyesi belediyelerin meclis üyeleri, Sandıklı'da düzenlenen eğitim seminerinde "protokol yönetimi ve kurumsal temsil" dersi aldı. AKBB ve Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü ile Sandıklı Belediyesi Başkanı Mustafa Çöl'ün de katıldığı seminer, 3 saat sürdü.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

Protokol Yönetimi ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv, uygulamalı dersinde protokol buluşmalarındaki kurullar, resmi davetlerdeki sofra kuralları, temsil etme özellikleri gibi başlıklarda sunumları uygulamalı olarak yaptı. Meclis üyelerinin konuyla ilgili soruları, hemen yanıt buldu. Ortaya koyulan sofrada, resmi yemeklerde uygulanacak kurallar en ince ayrıntısına kadar gösterildi.

DEVLETLERARASI TEMSİL

Dersinin finalinde ülkeler arası protokol buluşmalarına fotoğraflarla örnekler veren Ataöv, bizzat katıldığı yabancı bir heyetin Türk heyetine üstünlük taslamasını anlattı. Dersin ardından AKBB Başkanı Tütüncü, Kanuni Sultan Süleyman'a gönderilen İran elçiliğinin Osmanlı heyetine üstünlük tasladığını, verilen cevap ile Osmanlı İmparatorluğunun itibarının korunduğu örneğini anlattı.

SİYASETÇİNİN ROLÜ TOPU GERİ GÖNDERMEK

Devletlerarası temsilin çok önemli olduğunu belirten Tütüncü, temsil edebilmek için de, ortada temsil edileceğin olması gerektiğini söyledi. Protokolde ilmi siyasetin çok önemli olduğunun altını çizen Tütüncü, "Böyle durumlarda siyasetçinin asıl rolü, size yuvarlanan topu alıp karşı tarafa koymaktır. Bir sözle her şeyi ters yüz edecek bir güce erişilebiliyor. Bizler sıradan bir meclis üyesiyiz, bunları bilmemiz gerekmiyor, dememeliyiz. Şehirlerimizi geliştireceksek, önce kendimizi geliştirmemiz, yetiştirmemiz, sevgiyi saygıyı merkeze alarak modern dünyaya entegre etmemiz gerekiyor. Birbirimize nezaketi alarak şehirlerimize hizmet etmenin arayışı içinde olmamız lazım" dedi.

Belediye başkanlarına ve meclis üyelerine yönelik bir çalışma tertiplediklerini belirten Tütüncü, bu sunumların, meclis üyelerini zenginleştireceğini söyledi.

Akdenizli Meclis Üyelerine Protokol Eğitimi

Akdenizli Meclis Üyelerine Protokol Eğitimi

Akdenizli Meclis Üyelerine Protokol Eğitimi

Akdenizli Meclis Üyelerine Protokol Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim