• BIST 9547.23
  • Altın 2489.838
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.7605
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Akdeniz’in Suyu 17. Defa Ege’ye Döküldü

Akdeniz’in Suyu 17. Defa Ege’ye Döküldü
Datça'da bu yıl 17'incisi düzenlenen Akdeniz" den Ege" ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü, kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

Akdeniz'den alınan su 17'inci kez Ege Denizi'yle buluşturuldu.

Datça'da bu yıl 17'incisi düzenlenen Akdeniz" den Ege" ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü, kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) öncülüğünde; Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen yürüyüş, saat 10.00'da ilçe merkezindeki Cumhuriyet meydanında toplanılmasıyla başlandı. Geleneksel yürüyüşe, Kaymakam Vehbi Bakır, Belediye Başkanı Gürsel Uçar ile birlikte 300'e yakın doğasever katıldı.

DAÇEV Başkanı Zehra Kahraman, Datça Çevre Derneği olarak bu yıl 17'inci kez Akdeniz'den Ege'ye yürüdüklerini hatırlatarak, "Datça, Akdeniz ve Ege'yi birleştiren konumda bir yarımada. Bu etkinlikle buna gönderme yapıyoruz. Bu arada, bir hafta önce bu etkinliğimizin fikir babası olan, bu yürüyüşü Datça'ya armağan eden Turgay Sönmez ağabeyimizi kaybettik. Bugün DAÇEV olarak onu da yüreğimizde taşıyarak yürüyoruz" dedi.

Datça Kaymakamı Vehbi Bakır da, "Bugün 17'incisi düzenlenecek olan bu etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Akdeniz'in suyunu Ege Denizi ile buluşturacağımız bu anlamı günün vesilesiyle kalplerimizin, gönüllerimizin ve akıllarımızın da birbiriyle buluşmasını, kavuşmasını, yüreklerimizin ortak bir şekilde atmasını temenni ediyorum. Başta Datçalı hemşerilerimiz olmak üzere bütün ülkemizin insanlarına güzel sağlıklı bir ömür diliyorum" dedi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise, yürüyüşün sonsuza kadar sürmesini temenni ederek, "17 yıl önce rahmetli Turgay ağabeyimizin başlattığı Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa yürüyüşü bugün bir gelenek haline geldi. . O'nun mutlaka her yürüyüşte ismi anılacaktır diye düşünüyorum. Ruhu şad olsun diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Akdeniz'in suyu Çatal Mağaraların arkasından testilere dolduruldu. Davul zurna eşliğinde Atatürk caddesi, Sevgi yolu, Denizliler sitesi, Azmak boyu, Kızlan yel değirmenleri, Çeşmebaşı meydanı ve Kez tepesi geçilerek yapılan 14 kilometrelik yürüyüşün ardından, Ege sınırlarındaki Gökova Körfezi Gereme Sahili'ne döküldü.

Akdeniz’in Suyu 17. Defa Ege’ye Döküldü

Akdeniz’in Suyu 17. Defa Ege’ye Döküldü

Akdeniz’in Suyu 17. Defa Ege’ye Döküldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim