• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Akdeniz’e 7 Dönümlük Yeni Park

Akdeniz’e 7 Dönümlük Yeni Park
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından 7 dönümlük alan üzerine yapılan Yakaköy Parkı tamamlanarak hizmete açıldı.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından 7 dönümlük alan üzerine yapılan Yakaköy Parkı tamamlanarak hizmete açıldı. Parkın açılışını, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk yaptı.

Akdeniz Belediyesi, sorumluluk sahası içerisindeki yeşil alan miktarını arttırmak amacıyla yeni park ve yeşil alanların imalatına ara vermeksizin devam ediyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son olarak Fen İşleri Müdürlüğü işbirliği ile Yakaköy'de bulunan ve mülkiyeti Akdeniz Belediyesi'ne ait alanda park ve mesire alanı imalatını tamamladı. Yapımına 2015 yılı sonunda başlanan Yakaköy Parkı, yaklaşık 7 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Araziye çok miktarda toprak takviyesi yapılırken, kilitli parke taşından yürüme yolları da döşendi. Aydınlatma ve sulama altyapısı hazırlanan alanın, toprak bölümleri çimlendirildi ve yetişkin ağaçların yanı sıra fidan, çalı türü bitki ve mevsimlik çiçeklerin dikimi yapıldı. Parka spor aletleri grubu ve çocuk oyun grubu monte edilirken, piknik yapmak isteyen ailelerin kullanabilecekleri kamelyalar yerleştirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Yakaköy Parkı'nın açılışını, Eş Başkanlar Mutlu ve Türk yaptı. Açılışa, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Eş Başkanlar, açılışta mahalle sakinleriyle sohbet ederek, taleplerini dinlediler. Açılışta konuşan Eş Başkan Türk, köy ve beldelerin çoğunda mahalle halkına, özellikle de kadın ve çocuklara yönelik park ve oyun alanlarının yetersizliğine vurgu yaparak, Yakaköy'de 7 dönümlük alanı mahalleye ve halka kazandırmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Eş Başkan Mutlu da alanın eski halinden eser kalmadığını ifade etti. Halka yönelik yapılmış olan bu yeşil alanı açılış sonrasında yine halka emanet ettiklerinin altını çizen Mutlu, "Çünkü belediyemizin büyük zorluklar ve maddi olanaksızlıklar içinde gerçekleştirdiği bu hizmetlerin sürekliliği, bu alanların korunmasıyla gerçekleşebilir. Bu nedenle gerek mahalle evleri, taziye evleri, kurs merkezleri gibi binalarımız ve gerekse parklarımız ile yeşil alanlarımızı başta muhtar ve mahalle komisyonlarımız olmak üzere mahalle halkımıza emanet ediyoruz. Yakaköy Parkımız tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini çözen Eş Başkanlar, bir süre parkı gezerek incelemelerde bulundu ve teknik personelden bilgi aldı. Açılışta, çocuklara balon da dağıtıldı.

Akdeniz’e 7 Dönümlük Yeni Park

Akdeniz’e 7 Dönümlük Yeni Park

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim