• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Akdeniz’deki Metruk Binaların Yıkımı Devam Ediyor

Akdeniz’deki Metruk Binaların Yıkımı Devam Ediyor
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Mesudiye Mahallesi'ndeki bir metruk binanın...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine Mesudiye Mahallesi'ndeki bir metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediyesi, kentin siluetini bozan metruk yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor. Sahipleri tarafından kullanılmayan ve toplumsal açıdan riskler taşıyan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Mesudiye Mahallesi 5103 Sokak'ta bulunan tek katlı müstakil yapının yıkım işlemini gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin şikayeti ve mahalle muhtarının başvurusu üzerine sokakta inceleme yapan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, zaman zaman madde kullanan şahısların mesken edindiği binanın sahibine ulaştı. Bina sahibinin dilekçesi ve muvafakati üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü, kendi kendine yıkılma tehlikesi de bulunan bina çevresinde gerekli güvenlik önlemini alarak yıkıma başladı. Kolluk kuvvetlerinin nezaretinde yıkımı tamamlanan binanın molozları, yine Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince araziden tahliye edildi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, halkın huzur ve esenliğini tehdit eden unsurlara göz yummayacaklarını vurguladı. İlçenin farklı mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlamış, terk edilmiş binaların can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğuna dikkat çeken Baykara, "Bu durumda bulunan binaların emniyetli bir biçimde yıkılması için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Akdeniz Belediye Meclisimiz, kullanım ömrünü tamamlamış, madde bağımlılarının mesken edindiği ve kent estetiğini bozan metruk yapıların bedelsiz olarak yıkılmasına ilişkin bir kararı oy birliği ile yürürlüğe koymuştu. Karara göre ekonomik durumu iyi olmayan ve bu tür metruk taşınmazlara sahip olan tapu sahipleri, belirli koşulları yerine getirdikten sonra yıkım ve moloz taşıma işlemleri için herhangi bir ücret ödemeden belediyemizin bu hizmetinden yararlanabiliyorlar" dedi.

Baykara, Akdeniz sakinlerinin, can ve mal güvenliği açısından risk ve görsel kirlilik oluşturan terk edilmiş binalarla ilgili talep ve şikayetlerini, Fen İşleri Müdürlüğü'ne yapabileceklerini, ekiplerin de en kısa sürede gerekli müdahaleyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim