• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların, Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişik olmayacak. Akdeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışların, Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı ile Ankara, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Çorum, Amasya ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde yükseklerde olmak üzere Göller Yöresi, Ankara, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinde karla karışık yağmur, ilk saatlerde Erzurum çevrelerinde kar serpintisi şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus tahmin ediliyor.

BUZLANMA, DON VE SİS UYARISI

Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde pus ve sisli geçmesi bekleniyor. (12)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde kar serpintili geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi olacak. (-9)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. (4)

IZMIR: Parçalı bulutlu olması bekleniyor. (13)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Finike, Kumluca, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (14)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yer yer sisli geçecek. (11)

DIYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu, yer yer sisli olması bekleniyor. (7)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesiminin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, sabah saatlerinde iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte, bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, batısının yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Amasya ve Çorum çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Erzurum çevrelerinin kar serpintili geçeceği tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim