• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

Akdeniz’de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı

Akdeniz’de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve geleneksel hale gelen "Temizlik Kampanyası" bu yıl "Akdeniz'i seviyorum,...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve geleneksel hale gelen "Temizlik Kampanyası" bu yıl "Akdeniz'i seviyorum, kirletmiyorum" sloganıyla Simifke Caddesi'nden başladı.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ve kent sakinlerinde temizlik ve çevre bilincini oluşturmayı, bu bilinci kalıcı kılmayı hedefleyen temizlik kampanyasının ilk günü, Çankaya Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Silifke Caddesi'nden başlayan temizlik etkinliğine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Temizlik Hizmetlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, mahalle muhtarları, birim müdürleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli katıldı. "Temiz Akdeniz, Temiz Toplum, Temiz Dünya" yazılı önlükleri giyen Eş Başkan Mutlu ve beraberindekiler, yoldan geçen yurttaşlara broşür dağıtarak temizlik kampanyası hakkında bilgi verdiler ve destek istediler. Türkçe, Kürtçe ve Arapça dövizler taşıyan işçiler, bir yandan da eldiven giyerek sokakları temizlediler. Esnaf ve vatandaşlar da gerçekleştirilen temizlik kampanyasının halkın bu konuya ilgisini arttırdığını dile getirerek Akdeniz Belediyesi yönetimini tebrik ettiler.

Kampanyayla ilgili açıklama yapan Eş Başkan Mutlu, sağlıklı ve temiz bir dünya tesis etmek için sadece kurumlara ya da görevlilere değil, bütün insanlığa önemli görevler düştüğünü söyledi. Temiz bir çevrenin gelecek kuşaklara bırakılacak en önemli miras olduğunu vurgulayan Mutlu, Akdeniz Belediyesi'nin gerek kent merkezinde gerekse diğer bütün mahallelerinde rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra kampanya ve etkinliklerle temizlik bilinci oluşturmaya çalıştığının altını çizdi. Mutlu, "Ben öncelikle Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan tüm arkadaşlarıma, emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu kentin temizliği onlardan soruluyor, çünkü bu zor işi onlar başarıyor. Ama onların işinin kolaylaştırılması esnafımızın, yurttaşımızın yani bu toplumun elindedir. Bu kampanya kapsamında biz de elimizdeki broşürlerimizi dağıtarak Silifke Caddesi'nin sonuna geldik. Gördüm ki, aslında şu anda kent merkezimiz tertemiz durumda. Hatta bu duruma esnafımızın da katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle çarşı esnafımıza teşekkür ederim" dedi.

Temizlik konusunun toplumsal duyarlılık gerektirdiğine de işaret eden Mutlu, "Bizler köylerimizde, kendi geldiğimiz kırsal bölgelerde yaşarken kendi evimizin önünü, sokağımızı, bahçemizi kendimiz temizliyorduk. Ancak bugün metropol kent yaşamında kapımızın dışı başka birilerine aitmiş gibi davranır olduk. Oysa evimizin önü de bizim evimizdir, önündeki sokak da bizim evimizin ve iş yerimizin bir parçasıdır. Bu zihniyetin yerleşmesi için temizlik kampanyası gibi etkinlikleri sürekli yapmamız gerekiyor. Temizlik bir bilinç ve farkındalık meselesidir. Ülkemiz hangi koşullar altında olursa olsun temizlik, göz ardı edilmemesi gereken bir ihtiyaçtır. Biz bir arada yaşarken her anlamda temiz bir yaşamı esas almak istiyoruz" diye konuştu.

Akdeniz’de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı

Akdeniz’de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim