• BIST 9547.11
  • Altın 2489.554
  • Dolar 32.5024
  • Euro 34.7991
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Akdeniz'de bir evden 2 kamyon çöp çıktı

Akdeniz'de bir evden 2 kamyon çöp çıktı
Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Mesudiye Mahallesindeki çöp evi temizledi.

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Mesudiye Mahallesindeki çöp evi temizledi. Evden iki kamyon çöp çıktı.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, halk sağlığına yönelik tehdit oluşturan ve halk arasında "Çöp ev" olarak tabir edilen meskenlerde biriktirilen atıklara karşı mücadelesine devam ediyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, son olarak Mesudiye Mahallesinde bir evden daha kötü kokular yayılması üzerine, semt sakinleri mahalle muhtarının talebi üzerine harekete geçti.

İlk olarak Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından söz konusu tek katlı meskenin, bir süre önce vefat eden N.T. isimli yurttaşa ait olduğu belirlendi. Yasal prosedürün tamamlanmasının ardından Mesudiye Mahallesi 5111 Sokakta 9 numaralı adrese giden Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, evin yol açtığı kötü koku ve kirliliği bertaraf etmek üzere çalışmalarına başladı. Yaklaşık yarım gün süren çalışmalar sonucu, çoğunluğu evsel atık ve ambalaj atıkları olmak üzere evden 2 kamyon çöp çıkarıldı. Son olarak, zararlı kemirgen ve haşere yuvası haline gelmiş olan evin ilaçlaması yapılırken, çıkarılan tonlarca çöp ise hızlı bir şekilde kent merkezinden uzaklaştırılarak bertaraf edildi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hâkim Baykara, halk sağlığını önemsediklerini, konutların bu tür amaçlarla kullanılmasına müsaade edilemeyeceğini vurguladı. Yurttaşlardan bu konuda gelen ihbarların da önemli olduğunu kaydeden Baykara, "Akdeniz'e bağlı 65 mahallemizin tamamında bu amaçlarla kullanılan evleri hızlı biçimde tespit edebilmemiz mümkün değildir. Mahallelerimizde kötü kokular yükselen, atık biriktirdiğinden şüphelenilen yerlerin mahalle sakinleri tarafından belediyemize bildirilmesi durumunda, ekiplerimiz gerekli müdahaleyi ivedi olarak yapacaklardır. Nitekim Mesudiye Mahallesinde bulunan bu eve de mahalle muhtarımız ve yurttaşlarımızın ihbarı üzerine işlem yapıldı. Halkımızın bu anlamdaki şikâyet ve taleplerini, Zabıta Müdürlüğümüzün (337 0101) ve (337 0102) ile Teknik Hizmet birimlerimizin (238 7954) ve (238 7955) telefonlarına iletebileceklerini bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

Akdeniz'de bir evden 2 kamyon çöp çıktı

Akdeniz'de bir evden 2 kamyon çöp çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim