• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Akdeniz Türk TV "Tele 9" Oluyor

Akdeniz Türk TV "Tele 9" Oluyor
Evsen Medya Grup bünyesinde yeralan Akdeniz Türk Televizyonu "TELE 9 TV" adıyla yayın yapacak.

Evsen Medya Grup bünyesinde yeralan Akdeniz Türk Televizyonu "TELE 9 TV" adıyla yayın yapacak.

Evsen Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Evsen, yazılı bir açıklama yaparak, TELE 9 TV'yi anlattı.

TELE 9'un bütün Türkiye'yi kucaklayan bir kanal olacağını ve farklı yapımlarla seyircilerin beğenisini kazanacağını söyleyen Evsen, "Türk televizyonculuğunda yeni bir soluk olmak istiyoruz" dedi

NİSAN AYINDA YAYINDA

TELE 9 TV'nin nisan ayı içerisinde yayına başlayacağını belirten Evsen, yeni kanalda neler olacağını şöyle anlattı:

"Şuanda RTÜK'le yazışmalarımız devam ediyor. Patent başvuruları tamamlandı, TELE 9 ismini kullanmak için resmi izni bekliyoruz. Akabinde büyük bir hızla Türk televizyonculuğunda güçlü bir ses olmaya çalışacağız. Bütün Türkiye, hatta dünya üzerinde yaşayan tüm yurttaşlarımıza hitap etmek istiyoruz. Bu amaçla da Akdeniz Türk ismi yerine daha genel bir ad kullanmak istedik. TELE 9 ismi bu düşüncelerle bulundu. Akdeniz Türk ismini çok sevdiğimiz ve korumak istediğimiz için de nisan ayı içerisinde yayına başlayacak olan gazetemize bu ismi verdik. Sonuçta gazete bölgesel yayın yapacak ve Akdeniz Türk adını gururla taşıyacak."

STÜDYOLAR VE YAYIN MERKEZİ İSTANBUL'DA

Kanalın yayın merkezini İstanbul'a taşıyacaklarını vurgulayan Evsen şunları kaydetti:

"İstanbul ofisimiz kuruldu ve RTÜK'ten yayın için isim değişikliği onayını bekliyoruz. Stüdyolarımız da İstanbul'da olacak. Sonuçta İstanbul medyanın merkezi. Çok yetenekli yapımcılar, çok başarılı isimler var ve çoğunluğu da an itibariyle boşta. Bu arkadaşlara fırsat verip onların yapımlarından yararlanacağız. Dış yapım olarak birçok programı TELE 9 ekranlarında göreceksiniz. Dizi yapmayı çok istiyorum, inşallah bunda muvaffak olurum. Aynı zamanda toplumun yaralarına parmak basan, toplumsal sorunları ele alan programlar da yapmak istiyoruz. Bu sorunları dramlarla anlatmak gibi düşüncemiz var.

Arkadaşlarımız bu fikirlerimize şuanda çalışıyorlar ve ciddi mesafe kat ettiler. Televizyonumuzun İstanbul temsilcisi de bu konularda çalışıyor ve önerilerini yönetim kurulumuza sunuyor. Yaz ayına kadar eksikleri tamamlamış, hızını almış bir kanal olmayı ümit ediyoruz. Ve TELE 9 ile Türkiye'nin başını 9 döndürmeyecek dinginlikte bir televizyon vaat ediyoruz."

TELE 9 TV NASIL İZLENİR?

TELE 9 TV yayınlarını halen Türksat üzerinden sürdüren Akdeniz Türk TV frekansından yayına başlayacak.Türksat 4A uydusu üzerinden 12458 V 30000 frekansından şimdilik Akdeniz Türk, nisan ayından itibaren TELE 9 TV'yi izleme imkanı olacak. Kanal ayrıca D Smart 209. kanaldan ve Digiturk Türsat paketinden de yayın yapacak. TELE 9 TV'nin Adana bölgesinde karasal ve kablo yayın hakkı da bulunuyor ve seyirciler Teledünya ve karasal yayın üzerinden de TELE 9'u izleme şansına sahip olacaklar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim