• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Akdeniz Kültür Ödülleri sahiplerini buldu

Akdeniz Kültür Ödülleri sahiplerini buldu
Cosenza’daki tarihi Rendano tiyatrosunda geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ve aralarında Akdeniz Gazeteciler Derneği Kurucu Başkanı Dündar Keşaplı ile çok sayıda önemli konuğun bulunduğu törenle 9. Akdeniz Kültür Ödülleri sahiplerini buldu.

İtalyan Carical Vakfı tarafından bu yıl 9.düzenlenen Akdeniz Kültür Ödülleri sahiplerini buldu. Farklı dallarda 7 ismin sahip olduğu ödül töreninde konuşma yapan Carical Vakfı Başkanı Mario Bozzo, ödüllerin sahiplerinin yüzlerce aday arasından jürinin titiz çalışması ve hakkaniyete ölçüsüne göre belirlendiğini ifade ederek, bunun da düzenledikleri bu ödülün çıtasını yükselttiğini söyledi.

ATALARIMIZIN HEDEFİ BU MU? 

Gecede, Akdeniz Kültür Ödülü’ne “sivil toplum” dalında, farklı kültürlerarasında diyaloğu teşvikinden ötürü İkinci Dünya Savaşı sırasında ailesiyle Nazilerin zulmüne uğramış olan Polonya asıllı Fransız yazar Marek Halter layık görüldü. Ödülü alması sebebiyle bir konuşma yapan Halter, bugün Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı sığınmacı krizinde bazı ülkelerin duvar örmeye kalkışmasını eleştirerek, “Berlin duvarı yıkılırken, bunu Avrupa’daki son duvar yıkılıyor olarak düşünüyordum. Mutluydum. Ama şimdi duvarlar dramatic biçimde geri dönüyor. Acaba ileri mi gittik geri mi? Atalarımızın hedefi bu muydu” dedi.

Ödül töreninde insan bilimleri dalındaki ödüle ise çalışmalarını erotizmin okullarda öğretilmesi sorununa adayan İtalyan psikanalist Massimo Recalcati layık görüldü. En iyi kurgu dalında İspanyol yazar Marcos Chicot, Akdeniz Kültür Ödülü alırken, Kültürel Bilgi Okuryazarlığı dalında ödülüne İtalyan RAI kanallarındaki ilgi çekici belgeselleriyle ekranların sevilen ismi Paleontolog sunucu Alberto Angela layık görüldü. Çeviri alanında Portekizce’den İtalyanca kazandırdığı eserler sebebiyle Guia Minerva Boni ödülün sahibi olurken, İtalya’nın Calabria ve Basilicata bölgelerinin tanıtımına katkıda bulunan İtalyan yazarlar Mimmo Gangemi e Raffaele Nigro’ya da jüri özel ödülü verildi.

Bu arada 300’ün öğrencinin oyu ile en iyi gençlik romanı kurgusu alanında ödül genç İtalyan yazar Francesco Vecchi’ye verildi.

unnamed-3.jpg

unnamed-2.jpg

unnamed-1.jpg

unnamed-004.jpg

unnamed-6.jpg

unnamed-5.jpg

unnamed-4.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim