• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Akdeniz Dünyası Bu Sempozyumda Buluşuyor

Akdeniz Dünyası Bu Sempozyumda Buluşuyor
Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi I. Uluslararası Akdeniz Dünyası Araştırmaları Sempozyumu'nda buluşacak.

Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi I. Uluslararası Akdeniz Dünyası Araştırmaları Sempozyumu'nda buluşacak.

Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi'nin ev sahibi olduğu, I. Uluslararası Akdeniz Dünyası Araştırmaları Sempozyumu 20-21 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Türk Tarih Kurumu'nun katılımıyla Girne'de gerçekleştirilecek I. Uluslararası Akdeniz Dünyası Araştırmaları Sempozyumu'nun Akdeniz'de sosyal bilimler alanında yapılan yeni çalışmaları izlemek; yeni bilgi ve belgelerin Türkiye'ye ve Kıbrıs'a akışını sağlamak amacıyla yapıldığı bildirildi.

Katılımcıların İngilizce ve Türkçe bildirilerle katılabileceği sempozyumun başkanlığını Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. M. Akif Erdoğru'nun yürüteceği, Onur Kurulu'nda Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel yer alacak. Bu isimlerin yanısıra Bilim Kurulu'nda Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Dr. Maria Pia Pendani (Ca Foscari ÜniversitesiProf, İtalya), Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Prof. Dr. Abdüljelil Temimi (Tunus), Yakın Doğu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ersin Doğaner, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mevlüt Çelebi, Prof. Dr. Jean Louis Bacque-Grammont (Paris), İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. İdris Bostan, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. İnci Kuyulu Ersoy, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süleyman Özkan, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Vehbi Günay, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Semra Daşçı, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Slobadan İliç, Kıbrıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Michalis N. Michale, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Umut Koldaş, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Murat Tüzünkan, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Hasan Samani ve Dr. Mehmet Tütüncü (SOTA, Hollanda) yer alıyor.

Bildiri başlığı ve özetlerin gönderilmesi için belirtilen tarihin 31 Ağustos olduğu ifade edilirken, bildirilerin tam metin olarak gönderilmesi için belirlenen sürenin ise 23 Eylül ve programın ilanını 30 Eylül olarak duyuruldu.

Girne'de düzenlenecek olan I. Uluslararası Akdeniz Dünyası Araştırmaları Sempozyumu konusunda açıklamada bulunan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, "Girne Üniversitesi olarak, Yakın Doğu Üniversitesi ile birlikte I. Uluslararası Akdeniz Dünyası Araştırmaları Sempozyumu'na ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Akdeniz havzasında, Sosyal Bilimler alanında yapılan yeni çalışmaları izlemek; yeni bilgi ve belgeleri değerli bilim insanlarıyla Akdeniz'in en güzel adalarından biri olan adamızda, paylaşmak bizim için büyük bir gurur. Değerli bilim insanlarıyla bir araya gelerek incisi olduğumuz Akdeniz ile ilgili bilimsel çalışmaları paylaşarak ve var olan yenilikleri takip ederek Akdeniz'in sosyal bilimler alanına katkıda bulunacağımıza inanıyorum" dedi.

Düzenlenecek sempozyumdan çok büyük mutluluk duyduklarını ve değerli bilim insanları ile bir arada olacakları için onur duyduklarını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Efdal Özkul ise, "Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi ile Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Türk Tarih Kurumu'nun katkılarıyla, 20-21 Ekim 2016 tarihleri arasında Girne'de ortaklaşa bir sempozyum düzenliyoruz. I. Uluslararası Akdeniz Dünyası Araştırmaları Sempozyumu'nda Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü olarak en üst düzeyde temsil edilerek ev sahipliği yapacağımız için heyecanlı, mutlu ve gururluyuz. Akdeniz'in özelikle Doğu Akdeniz'in kalbi konumundaki adamızda ve üniversitemizde böyle önemli konferanslar dizisinin ilkini gerçekleştirmek bizleri gururlandırmaktadır" dedi.

Konferansların her sene başka bir Akdeniz ülkesinde gerçekleştirileceğini belirten Prof. Dr. Özkul, "ilgili konferansların her yıl bir başka Akdeniz ülkesinde düzenlenecektir. Yakın Doğu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü olarak gelecek yıllarda yapılacak olan bu konferanslarda da her türlü katkıyı koymaya devam edeceğiz. Ekim ayında yapılacak olan Konferansta her yönüyle tartışılacak olan Kıbrıs Tarihi'nin ve Akdeniz'in karanlıkta kalan tüm yönlerini aydınlatacağımıza inanmaktayım. Birçok ülkeden Akdeniz'le ilgili çalışmalar yapan yerli ve yabancı bilim adamlarını Yakın Doğu ve Girne Üniversitelerimizde misafir etmekten onur duyacağımızı belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim