• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Akdeniz Belediyesi’nin Kaldırım Ve Yeni Yol Çalışmaları Sürüyor

Akdeniz Belediyesi’nin Kaldırım Ve Yeni Yol Çalışmaları Sürüyor
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin mahallelerde kaldırım ve tarım arazilerinde yeni yol açma çalışmaları devam ediyor.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin mahallelerde kaldırım ve tarım arazilerinde yeni yol açma çalışmaları devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çevre mahallelerdeki asfalt yapımı tamamlanmış sokaklardaki beton kaldırım çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda tarım arazilerine yeni yollar açıyor, iklim koşulları nedeniyle bozulmuş tarım arazi yollarını da yeniliyor.

Ekipler, gerekli altyapısı tamamlanan ve asfalt çalışmaları bitirilen sokaklarda, belirlenen program çerçevesinde beton kaldırımlar dökerek vatandaşların hizmetine sunuyor. Fen İşleri Müdürlüğü, bordürlerini döşediği ve hattını belirlediği kaldırımlara mikser vasıtasıyla beton döküyor. Ekipler, son olarak Adanalıoğlu Mahallesi eski belediye hizmet binası bölgesinde ve Çay Mahallesi'nin bazı sokaklarında beton kaldırım çalışmalarını tamamladı.

Öte yandan, ekipler, tarımsal üretimin yoğun olduğu kırsal kesimdeki mahallelerde yeni yol açma çalışmalarını da ara vermeksizin sürdürüyor. Bölgedeki üreticilerinin gereksinimlerini de değerlendiren ekipler, kendi tespitleriyle birlikte gelen tüm talepleri program çerçevesinde yerine getiriyor. Fen İşleri Müdürlüğünün çalışma alanı, belediye tüzel kişilikleri 7 yıl önce kaldırılan beldelerdeki mahallelerin yanı sıra yine köy tüzel kişilikleri sona eren ve Akdeniz Belediyesi'ne bağlanan bütün mahallerde devam ediyor.

Fen İşleri yetkilileri, yeni tarımsal yolların açılmasının yanı sıra yağmur başta olmak üzere çeşitli nedenlerle bozulmuş tarımsal yolların da düzeltilmesi ile ilgili bir program belirledi. Buna göre, bozuk tarım yolları iş makineleriyle düzeltiliyor ve zemini daha sağlam hale getirecek dolgu malzemesi kullanılıyor. Böylece bu yollar daha güvenli hale getiriliyor ve olası kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim