• BIST 9548.09
  • Altın 2499.516
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5737
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Akdeniz Belediyesi’nin Kadın Çalışanları Bu 8 Mart’ta Da İzin Yaptı

Akdeniz Belediyesi’nin Kadın Çalışanları Bu 8 Mart’ta Da İzin Yaptı
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin kadın çalışanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ücretli izin...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'nin kadın çalışanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ücretli izin yaptı.

Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz Belediyesi'nde başlatılan ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığa dikkat çekmeyi hedefleyen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü izin uygulaması, bu yıl da devam etti. Akdeniz Belediyesi'nin kadın çalışanları, gün dolayısıyla 1 gün ücretli izinli sayıldı. Belediyede iş ve işlemlerini yaptırmaya gelen vatandaşlarla sadece erkek personel ilgilendi.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, toplumun cinsiyetler arasındaki eşitsizliği daha iyi algılayabilmesi açısından, bu tür farkındalık oluşturacak uygulamalara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Toplumun demokratikleşmesinin, ancak kadınların özgürleşmesinden ve erkeklerle eşit yaşam koşullarına sahip olmasından geçtiğinin altını çizen Mutlu, "Bu amaçla gerek düzenlediğimiz eylem ve etkinliklerle gerekse bu tür uygulamalarla kadına yönelik ayrımcılığın önüne geçmeyi hedefliyoruz. 8 Mart, kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskılara, şiddete ve katliamlara, zulme, sömürüye karşı kadınların direnişi ve başkaldırısıdır. Biz de kadın mücadelesi ve örgütlülüğünün simge günleri olan "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" ve "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla yıl içinde kadın personelimize 2 gün ücretli izin veriyoruz" dedi.

BELEDİYE YÖNETİCİLERİNDEN ÇALIŞAN KADINLARA KARANFİL

Öte yandan,

Gün dolayısıyla Akdeniz Belediyesi kadın eş başkan yardımcıları ile meclis üyeleri de Hal Kompleksi ve civar ticari işletmelerde çalışan emekçi kadınları ziyaret ederek karanfil dağıttı.

Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe ve Ülfiye Özcan, Meclis Üyeleri Ayşe Aydoğan ile Hediye Eren, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Canan Yüce ve İŞTAR Kadın Merkezi çalışanı kadınlar, 8 Mart sabahında, Mersin Hal Kompleksi ile bazı özel sektör çalışanı kadınları ziyaret ettiler. Sabahın erken saatlerinde ilk olarak Mersin Hal Kompleksini ziyaret eden kadın yöneticiler, burada sebze-meyve komisyoncularında çalışan emekçi kadınlarla bir araya gelip sohbet ettiler. Kadınların çalışma yaşamının zorluklarına ilişkin görüş ve düşüncelerini dinleyen heyet, ardından da fide ve süs bitkisi üreten büyük ölçekli firmaları da ziyaret ederek, buralarda çalışan kadınlara karanfil dağıttılar.

Akdeniz Belediyesi’nin Kadın Çalışanları Bu 8 Mart’ta Da İzin Yaptı

Akdeniz Belediyesi’nin Kadın Çalışanları Bu 8 Mart’ta Da İzin Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim