• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Akdeniz Belediyesi'ne yönelik operasyon ve gözaltılar protesto edildi

Akdeniz Belediyesi'ne yönelik operasyon ve gözaltılar protesto edildi
Mersin'de, sabah erken saatlerde gerçekleşen ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 25 kişinin, evlerine yapılan polis...

Mersin'de, sabah erken saatlerde gerçekleşen ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk'ün de aralarında bulunduğu 25 kişinin, evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alınması protesto edildi.

Akdeniz Belediyesi binası önünde bir araya gelen ve belediye çalışanları ile vatandaşlar

'Baskılar bizi yıldıramaz', "Yaşasın halkların kardeşliği', "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganı attı. Eyleme, HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, HDP PM Üyesi Fatma Kurtulan, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ile sendika temsilcileri katıldı.

HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, iktidarda bulunan AK Parti hükümetinin, DBP'li belediyelere göz diktiğini, halkın iradesini kırmak için de bu tür algı operasyonları başlattığını vurguladı. Yaklaşık 3 hafta önce Akdeniz Belediyesi'ne yönelik operasyon ve gözaltıları hatırlatan Selman, "Bölgede bugüne dek birçok belediye başkanı görevden alındı veya tutuklandı. Birçok belediye binası da şu anda askeri kışlalara dönüştürülmüştür. 1990'lı yıllardan beri Kürt halkı ve seçilmişleri üzerinden kirli oyunlar oynanıyor. Hendekleri gerekçe göstererek, belediyelerimizi türlü oyunlarla elimizden almaya çalışıyorlar. Bu oyunlardan, metropol kent Mersin'de bulunan Akdeniz Belediyesi de nasibini alıyor. Bu operasyon ve gözaltılar, halkımızın iradesine tahammülsüzlüktür. Bu siyasi algı operasyon ve gözaltıları, belediyelerimizi itibarsızlaştırma gayretidir." diye konuştu.

Soruşturmanın 2011 tarihli bir dosyadan kaynaklandığına işaret eden Günbat, "Madem öyle, 4 yıldır neredeydiniz? Ne zaman ki diktatörlük heveslileri istediklerini alamadı, o yüzdendir ki Akdeniz Belediyesi'ne son 20 günde ikinci kez operasyon ve gözaltılar yapılarak, partimiz ve belediyelerimiz karalanmak, itibarsızlaştırılmak istenmiştir. Onların bu gayretini halkımız çok açık bir şekilde görüyor. Bugün bizleri yalnız bırakmayarak siyasi iradelerine ve belediyelerine sahip çıkan halkımıza, siyasi parti, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim