• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Akdeniz Belediyesi, Kadınlara ‘Toplumsal Cinsiyet’ Eğitimi Veriyor

Akdeniz Belediyesi, Kadınlara ‘Toplumsal Cinsiyet’ Eğitimi Veriyor
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü, psikologların konuyla ilgili sunumları ışığında, kadınlara yönelik olarak "Toplumsal Cinsiyet"...

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü, psikologların konuyla ilgili sunumları ışığında, kadınlara yönelik olarak "Toplumsal Cinsiyet" konulu eğitim dizisi başlattı.

Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir program kapsamında başlatılan "Toplumsal Cinsiyet" eğitimlerinin ilki, belediye konferans salonunda verildi. Eğitimin açış konuşmasını yapan Kadın Müdürlüğü Müdürü Aynur Şahin, daha önce yaptıkları Akdeniz Belediyesi Kadın Meclisi toplantılarında açığa çıkan ihtiyaç doğrultusunda bu eğitimleri yapma gereği duyduklarını anlatarak, katılımlarından dolayı kadınlara teşekkür etti.

"KADINLAR MÜCADELE ETMEZSE 5 BİN YIL DAHA EZİLMEYE MAHKUM OLUR"

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da konuşmasında, "Toplumsal cinsiyetçi bir dünyada yaşıyoruz. Ve biz kadınların, bu cinsiyetçilikle nasıl mücadele edeceğimiz, cinsiyetçiliğin nasıl yüz yıllar boyu kuşaklarca aktarılarak geldiğini, kendi tarihimizle bununla nasıl mücadele edeceğimiz konusunda eğer bir çabamız olmazsa 5 bin yıl daha ezilmeye, ikinci sınıf olmaya, dışlanmaya mahkum olacağız" dedi.

Kendisinin de yakın geçmişte "toplumsal cinsiyet" konulu eğitimler verdiğini aktaran Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadına reva görülen şey, erkek egemen sistem tarafından şiddettir. Ama bu şiddetin türlü hallerini nasıl yaşıyoruz, nasıl içselleştiriyoruz ve diğer kuşaklara biz kadınlar nasıl aktarıyoruz? Bunlarla ilgili hepimizin kafasında soru işaretleri olmalı. Aksi halde bazı şeyleri kadere, bazı şeyleri devlete, sisteme, erkeğe havale ederek çözemeyiz. Meselenin özü de öznesi de biziz. Sorun bu topraklarda ise çözüm de biz kadınlardadır. Önce kendi kafamızda soruna bir isim vereceğiz, çözüm yollarını araştırıp mücadele edeceğiz ve kadınlar olarak birbirimize destek olarak, kadın dayanışmasını esas alarak yapacağız. Çünkü her gün, her dakika erkek şiddetini yaşıyor kadınlar. Kadın farkındalığı en temel meselemizdir. Bunun farkında olursak, ileriye doğru daha güvenli bir toplum yaratabiliriz. Ve bu toplum demokratik erkeği ve demokratik devleti yaratabilir. Hepimizin böyle bir rolü ve misyonu olduğunu bilmeliyiz."

Konuşmaların ardından, aile içinde çocukların doğumuyla başlayan ve ömür boyu süren toplumsal cinsiyet rollerini içselleştiren, pekiştiren süreci anlatan animasyon sunuldu. Daha sonra Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi Psikologları Fahriye Cengiz ve Neval Güzel tarafından, "Toplumsal Cinsiyet Eğitimi" konulu sunuma geçildi. Sunum, salonda bulunan kadınların da katılımı, soru-cevap ve yaşanmış kimi örneklerin anlatımı ve paylaşımı şeklinde gerçekleştirildi.

Akdeniz Belediyesi, Kadınlara ‘Toplumsal Cinsiyet’ Eğitimi Veriyor

Akdeniz Belediyesi, Kadınlara ‘Toplumsal Cinsiyet’ Eğitimi Veriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim