• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Akdeniz Belediyesi Belgesel Film Günleri Düzenliyor

Akdeniz Belediyesi Belgesel Film Günleri Düzenliyor
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, bu yıl ilk kez "Akdeniz Belgesel Film Günleri" düzenleyecek.

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, bu yıl ilk kez "Akdeniz Belgesel Film Günleri" düzenleyecek. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencilerinin de katkı sağladığı insan hakları temalı film günlerinin ilki, geçtiğimiz günlerde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin anısına gerçekleştirilecek.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katkı verdiği "Akdeniz Belgesel Film Günleri" düzenleyecek. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan film günleri, mülteci sorunları, kadına yönelik şiddet, insan hakları başta olmak üzere her türlü insan hakkı ihlallerini konu alan yapımları içerecek. Akdeniz Belediyesi'nin 200 kişi kapasiteli konferans salonunda yapılacak olan gösterimler ücretsiz olacak. 18 Aralık günü saat 17.30'da açılış kokteyli ve müzik dinletisi ile başlayacak Akdeniz Belgesel Film Günleri'nde toplam 8 eser yer alacak. Açılış günü Zeynel Koç ve Cenk Örtülü'nün yönetmenliğini yaptığı ve toplu mezarlarda yakınlarının kemiklerini arayan insanlar ve onları fotoğraflayan Selim'in hikayesini anlatan "O İklimde Kalırdı Acılar" gösterilecek. Etkinlik kapsamındaki 6 filmin yönetmeni de kendi filmlerinin ardından düzenlenecek söyleşide izleyicilerle buluşacak.

Belgesel Film Günleri hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Akdeniz Belgesel Film Günleri etkinliğinin, geçtiğimiz günlerde katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin anısına ithaf edildiğini vurguladı. Cebe, "Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice ve İngilizce olmak üzere çok dilli filmlerden oluşan bu ilk yılımızı Sayın Tahir Elçi'ye ithaf ettik. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız belgesel film günlerinde insan hakları teması çerçevesinde çeşitlendirilmiş bir program bulunuyor. Gezi direnişinden 1915 Ermeni tehcirine, 90'lı yılların savaş ortamından Suriye iç savaşına kadar pek çok farklı konuyu ele alan filmleri, içerisinde sinemanın da konuşulduğu ve tartışıldığı bir platformda sunacağız. Üç gün sürecek film gösterimlerine tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim