• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı
Akdeniz Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. 2015 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülerek oybirliği ile kabul edildiği mecliste, yeni...

Akdeniz Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. 2015 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülerek oybirliği ile kabul edildiği mecliste, yeni dönem için meclis başkanvekili, meclis katibi ve ihtisas komisyonu üyeliklerinin de seçimleri yapıldı.

Belediye konferans salonunda yapılan toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan meclis katiplerinin seçimi yapıldı, asil üyeliklere Ayşe Aydoğan ve Murat Özpaksoy, yedek üyeliklere Hediye Eren ve Ahmet Ergev seçildi. Bir sonraki yerel seçimlere yapılana kadar seçilen meclis katipleri Aydoğan ve Özpaksoy, eski katip üyeler Canan Yüce ve İbrahim Fırsatbul'dan görevi devraldı ve meclis toplantısı yeni katip üyelerle devam etti.

Meclis Başkanvekillerinin seçiminde ise 1. Başkanvekilliğine Sebahat Gençtarih Cebe, 2. Başkanvekilliğine de Hasan Tüzün bir sonraki yerel seçimlere kadar görev yapmak üzere seçildiler. Gündem maddesi uyarınca fahri encümen üyelerinin seçimine geçildi. 1 yıllığına görev yapacak Encümen üyeleri ise Canan Yüce, Mahmut Dönmez ve Mehmet Mücahit Bilen olarak belirlendi. Daha sonra yine 1 yıl süreyle görev yapacak olan ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı.

Gündemin 12. maddesinde bulunan Belediye Başkanlık Makamı Yıllık Faaliyet Raporunun görüşülmesi esnasında meclise başkanlık eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, yerini başkanvekilliğine seçilen Sebahat Gençtarih Cebe'ye devretti. Eş Başkan Türk, bu sırada yaptığı konuşmada, kısıtlı imkanlarla verimli bir dönem geçirdiklerini dile getirdi ve emeği geçen başta meclis üyeleri olmak üzere tüm belediye personeline teşekkür etti.

Meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilen faaliyet raporu gündem maddesinin ardından memur iptal-ihdas cetvellerine ilişkin teklif görüşülerek kabul edildi. Gündemin 14. maddesinde bulunan ve trafo ile enerji nakil hatlarının düzenlenmesine ilişkin tüm komisyonların raporları okundu. Raporda gerekçeleri belirtilen nedenlerle komisyonlar tarafından istenen 1 aylık ek sürenin verilmesine karar verildi. Belediye Meclisinin Denetim Raporu hakkında bilgilendirilmesini içeren gündem maddesi görüşüldükten sonra temenni ve öneriler bölümüne geçildi. Bu bölümün ardından bir sonraki meclis toplantısının 2 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00'de yapılmasına karar verildi ve meclis sona erdi.

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim