• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı
Akdeniz Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Önceki gün yaşamını yitiren Belediye Meclis Üyesi İbrahim Selçuk'un koltuğu toplantı öncesinde çiçeklerle bezenirken, Eş Başkanlar Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk ile birlikte tüm meclis üyeleri Selçuk'un ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

Yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştiren Akdeniz Belediye Meclisi, 2016'nın ilk günlerinde bir üyesini yitirerek girdi. Meclisin CHP'li üyelerinden İbrahim Selçuk, 4 Ocak günü kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Meclis sıralarında İbrahim Selçuk'un koltuğu fotoğrafı ve çiçeklerle süslendi. Belediye konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk başkanlık etti. Toplantı öncesi konuşma yapan Eş Başkan Fazıl Türk, çalışma arkadaşları İbrahim Selçuk'u kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını dile getirdi.

Eş Başkan Yüksel Mutlu da taziye dileklerini iletti ve toplantının ardından tüm meclis üyeleriyle birlikte Selçuk'un Huzurkent'te bulunan evine giderek aileyi ziyaret edeceklerini ifade etti. Öte yandan İbrahim Selçuk'tan boşalan meclis üyeliği koltuğuna, CHP'li 1. sıra yedek üye Murat Uçar oturdu.

BELEDİYE MECLİS DENETİM KOMİSYONLARI BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından toplantı açıldı, bir önceki birleşim tutanak özetleri oylandı. Belediye Meclisinin toplantı günlerinin, bir önceki toplantıda belirlenmesi ve meclis yıllık tatilinin 2016 yılının Ağustos ayında yapılmasına oybirliği ile karar verildi. Gündemin 4.maddesinde, Belediye Meclisi Denetim Komisyonuna bir yıllığına seçilecek üyeler için gizli oylama yapıldı. Mecliste üye sayılarına göre grupların verdikleri isimler oylandı ve Belediye Meclisi Denetim Komisyonuna Demokratik Bölgeler Partisi'nden (DBP) Hediye Eren, Hasan Özel ile Sakıp Kolancı, CHP'den Murat Uçar, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden ise Habip Kurt seçildi.

MECLİS TOPLANTILARI MAHALLELERDE YAPILACAK

Diğer gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, önergeyle gündeme alınan ve boş memur kadrolarına sözleşmeli personel istihdamına ilişkin teklif, Plan-Bütçe Komisyonu ile

Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonuna havale edildi. Bir diğer önergeyle gündeme giren ve 150 metrekarenin altında kalan belediye arazilerinin satışının yapılabilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesine ilişkin teklif, oybirliği ile kabul edilerek yürürlüğe girdi. Meclisin temenni ve öneriler bölümünde söz alan Eş Başkan Yüksel Mutlu, bundan sonra bazı meclis toplantılarının, fizik altyapısı olan mahallelerde yapılmasını planladıklarını, bu çerçevede Şubat ayı olağan meclis toplantısının Kazanlı'da yapılmasını öngördüklerini dile getirdi. Bu yolla mahallelerin sorunlarının yerinde gözlem ve tespitinin yapılabileceğine işaret eden Mutlu, "Aynı zamanda meclis toplantılarına halkımızın da katılımını sağlamış olacağız. İnsanlar, belediye meclisinin ne tür kararlar aldığını, kent yararına nasıl bir çalışma sergilediğine tanık olma fırsatı yakalayacaklar. Belediye-halk işbirliğini daha üst seviyelere çıkarma hedefimiz doğrultusunda halkımızın belediyecilik hizmetlerine ilişkin her türlü talep ve dileklerini doğrudan meclis üyelerimizle paylaşmalarını sağlayacağız" dedi.

Dilek ve temenniler bölümünün ardından bir sonraki birleşimin 2 Şubat 2016 Salı günü yapılmasına karar verildi ve toplantı sona erdi.

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Akdeniz Belediye Meclisi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim