• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Akdeniz Belediye Başkanı Türk ve 25 kişi serbest bırakıldı

Akdeniz Belediye Başkanı Türk ve 25 kişi serbest bırakıldı
Mersin'de gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda HDP'li Akdeniz Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk ve 25 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak...

Mersin'de gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda HDP'li Akdeniz Belediye Eş Başkanı Fazıl Türk ve 25 kişi sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Akdeniz Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan 25 kişi 3 gün süren ifade verme işleminin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Bu sabah 06.00 sıralarında sonuçlanan mahkeme sonunda Eş Başkan Fazıl Türk ile diğer tüm belediye yetkilileri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Serbest bırakılanları adliye çıkışında Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, HDP İl Eş Başkanı Selman Günbat ile vatandaşlar karşıladı. Belediye binasına geçen Türk burada yaptığı açıklamada daha 20 gün önce TEM şubesi tarafından Akdeniz Belediyesi'ne yapılan "siyasi algı" operasyonunun, bu kez KOM şubesi tarafından tekrarlandığını savundu. Belediye ile adliye binalarının yan yana olduğunu belirten Türk, "Gündüz 600 bin nüfusa sahip bir ilçenin seçilmiş bir belediye eş başkanı, sabahın 6'sında gelip evden alınıyor. 20 gün önce de TEM'de aynı ithamlarla, aynı suçlamalarla karşılaştık. Şimdi de vasfı değiştirilerek 20 personelle bizi evlerimizden gözaltına aldılar. Dosya 2011'de hazırlanmış, aynı tarih, yine bir önceki gibi." diye konuştu.

Personeli ile görüşmelerinin bile kayda alındığını ifade eden Türk, şöyle devam etti: "Gözaltına alınan arkadaşlarımızın aile yakınlarıyla görüşmeleri de dosyaya alınmış. Bu neyi ifade ediyor? Akdeniz belediye eş başkanlarını, Akdeniz Belediyesi'ni ve partimizi yıpratma, algı oluşturma, bizler gözaltında iken basında böyle bir algıyı oluşturma çabasıdır. Açıkçası, "çamur at, izi kalsın" dediler.

Bizim belediyelerimizde ihaleler açık, şeffaf ve halkın yararınadır. Ve bugün de bu bir kez daha ispatlandı. Nitekim avukat arkadaşlarımızın getirdiği dosyalarda da ortaya çıktı ki, bizim yaptığımız aynı ihalelerin aynısı, başka belediyelerde 2 misline yapılmış. Buna rağmen 4 gündür gözaltındayız. Hele de kadın personelimizin gözaltına alınması beni çok üzdü. Tüm arkadaşlarıma geçmiş olsun. Akdeniz Belediyesi hiçbir zaman ihalelerde yolsuzluk ve usulsüzlük, gayri meşru işler yapmaz. Akdeniz Belediyesi, katılımcı şeffaf bir anlayışla hizmetlerine devam edecektir."

Akdeniz Belediye Başkanı Türk ve 25 kişi serbest bırakıldı

Akdeniz Belediye Başkanı Türk ve 25 kişi serbest bırakıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim