• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Akdemir Çalışmaları Değerlendirip Projeleri Anlattı

Akdemir Çalışmaları Değerlendirip Projeleri Anlattı
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyenin çalışmalarını değerlendirerek belediyenin projelerini anlattı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyenin çalışmalarını değerlendirerek belediyenin projelerini anlattı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Emirgan Otel'de gazetecilerle buluştu. Kahvaltı sonrası basın toplantısı düzenleyen Başkan Akdemir, belediyenin çalışmalarını değerlendirdi. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; "Bu gün burada toplanma amacımız, yapmış olduğumuz hizmetlerden ve Zonguldak için büyük öneme sahip olan projelerden bahsetmek amacıyla bir araya geldik. Bizim özellikle coğrafi şartlar nedeniyle 19 mahallede işler yapılıyor. Bir mahalledeki işleri diğer mahallelerdeki arkadaşlarımız görmüyor. Bu konuda yapılan işleri halka sunmak amacıyla burada toplanmamızın nedeni buydu" diye konuştu.

2015 yılında Zonguldak'ta önemli alt yapı çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Muharrem Akdemir, şöyle devam etti:

"2015 yılında ciddi anlamda çalışmalar yaptık. Bugüne kadar Zonguldak'ta alt yapı çalışmalarına önem verilmemişti. Benim göreve başladığım andan bu güne kadarki süreçte alt yapıya önem verdik. Arıtma tesisimizin başlanmasını elimizde bulduk. Bizler de bir önceki başkanlarımızın başlatmış olduğu bu güzel çalışmayı devam ettirdik. Tabii ki zorlukları olacak. Bunların arkasına sığınmak asla olmaz. Bizler çalışma arkadaşlarımızla, meclis üyesi arkadaşlarımızla hep fikir birliği içerisinde olduk. Bu çalışmalarımız da bu şekilde devam edecek. Zonguldak coğrafyası nedeniyle zor bir şehir. Zonguldak gerçekten çok özel bir şehir. Mülkiyetle ilgili TTK'ya endekslenmiş. Kömür nedeniyle TTK bir kanun çıkartmış. Mülkiyetle ilgili hem belediye, hem TTK hem de diğer kurumların büyük sıkıntıları oluyor. Bir mülkiyet kanunu çıktı. Meclise sundular. Oraya kadar gittiler. Çıktı ama ortada hala bir şey yok. Bu özel şehir anlamındaki Zonguldak, mutlaka ve mutlaka artık vekillerimiz bu mülkiyetle ilgili sorunu mutlaka çözmelidir. Belediyeden aldılar, kadastroya verdiler. Kadastro hala çalışma yapamıyor. Çıkan kanunlarda halka bir hayli sıkıntı veriyor. Onlar da bu işi nasıl başarabilecekleri yönünde bir adım atmak istiyorlar ama olmuyor. Burada hala top belediyede gözüküyor. Şehrin sahibi belediye. Ama maalesef kanun bizden bu konuyu alıyor kadastroya veriyor. Bir çalışma yapıyorlar ama aksak gidiyor. Bu gidişle zor diye düşünüyorum."

Zonguldak'ın coğrafyasının zor olduğunu hatırlatan Başkan Muharrem Akdemir, şöyle devam etti:

"Konum itibariyle zor bir şehir bu zorluğun bilincindeyiz. Hizmet aşkıyla yola çıktığımız ilk çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hangi mahallede hangi sorun varsa aciliyet durumuna göre bunları sürdürüyoruz. Son 30 yılın en çok çalışan başkanı ile beraber olduklarını söylüyor çalışan arkadaşlarımız. Bu benim kulağıma geldi. Gerçekten de öyle. Geçmiş başkanlarımız da mutlaka çok güzel işler yapmışlar. Hepsi kendi bilgi ve becerilerini şehre yansıtmaya çalışmışlar. Hepsi güzel işler yapmışlar. Ama her güzelin daha güzeli var. Her iyinin daha iyisi var. Hizmette sınır yok. Tabii ki zor bir şehirdeyiz. Bunun arkasına sığınmak değil, onu zorluktan kurtarıp halkımızın hangi şekilde kullanacağını düşünüp radikal kararlar almamız lazım gelir. Yaşayan arkadaşlarımız hemen bir tepki gösteriyor. Toplumsal olarak her yeniliğe bir tepki var. Yeni teknolojiyi kullanmak zordur."

Kentsel dönüşüm konusunda çalışmalara başlamak istediklerini söyleyen Akdemir, doğalgaz çalışmalarını da şöyle değerlendirdi:

"Parke çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgazı İnağzı, Yeşiltepe, Yenimahalle istikametinde devam edecek. Bu yıl yapmış olacağız. Akabinde hemen yollarımızı tazeleyeceğiz. Eleştirileri alıyoruz. Eğer yapılan bir işi o görüntüyle siz muhalefet olarak görüp de eleştiri olarak yansıtıyorsa böyle muhalefet olmasın diyorum. Biz muhalefeti bile düzgün şekilde edelim. Zaman zaman belediye meclisindeki arkadaşlara da söylüyorum. Zonguldak'ın örnek olmasını söylüyorum. Muhalefetiyle iktidarıyla arkadaşlar çok düzgün bir şekilde ifade edebiliyorlar" diye konuştu.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, çöpten de elektrik üretmeye başladıklarını da sözlerine ekledi. Akdemir, "Kentsel dönüşüm Zonguldak'ın olmazsa olmazlarındandır. Milletvekillerimiz, hükumeti baskı altında tutacak. Özel bir kanunla halkı için Zonguldak'ı özel bir şehir statüsüne koyacak" diye konuştu.

Zonguldak'ın Türkiye'ye katma değer verdiğini söyleyen Muharrem Akdemir, "Redevans sahası işletmecilerimiz, arkadaşlarımız birden gittiler. Hepsinin borcu var. Şimdi bazı düzenlemeler var. Kömür var. Kömür kullanılacak. Bu enerji kaynağını Zonguldak olarak iyi değerlendirmek zorundayız. Maden yasasını çıkartmak gerekiyor. Zonguldak'ın ekonomisi çöktü. Çoğu esnafımız siftah etmiyor. Yazık günah değil mi? Çoğu insanımız kepenk kapattı. Bu şehri hep birlikte kurtarmak gerekiyor. ÇATES burada niye kuruldu? Kardemir'i niye kurdular? Ereğli Demir Çelik niye kuruldu? Sanayiden faydalanacağı için kuruldu. Yok sayabilir misiniz? Uzaktan gelen kömür ucuza geldiği söyleniyor. Onu da devlet ayarlar. Ama yerli kömürü kullanmak zorundayız. Şehirde psikolojik travma var. Bu kısmı kimse düşünmüyor. Kimse görmüyor. Bu şehri yok sayamazsınız. Cumhuriyetin ilanından itibaren Türk Sanayisi'ni ayakta tutan bir ili şimdi yok sayma şansınız olmamalıdır. Burada 106 bin nüfus var. Kardeşlerim ne yapsın, aş ekmek için başka bir şehre gitmek zorunda kalıyorlar. Zonguldak'ta içler acısı, yeni icra dairesi açıldı. Kişiler borçlarını ödemedikleri için ek icra dairesi açıldı. Türkiye'de en fazla icra takibi yapılan illerden birisiyiz belki de. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin" diye konuştu.

Projelerini de açıklayan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, "Bizim projelerimiz hayata geçecek projelerdir" diye konuştu.

Akdemir Çalışmaları Değerlendirip Projeleri Anlattı

Akdemir Çalışmaları Değerlendirip Projeleri Anlattı

Akdemir Çalışmaları Değerlendirip Projeleri Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim