• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Akçapınar’da ‘Yetenek 10’la Gelecek’

Akçapınar’da ‘Yetenek 10’la Gelecek’
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın öncülüğünde, Yetenek 10'la Gelecek Projesinin ikinci protokolü Kaymakam Gökhan Görgülüaslan...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın öncülüğünde, Yetenek 10'la Gelecek Projesinin ikinci protokolü Kaymakam Gökhan Görgülüaslan başkanlığında proje amaç ve hedefine uygun seçilen 6 okuldan biri olan Akçapınar İlk ve Ortaokulunda Ayvalık Kaymakamlığı Başkanlığında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ayvalık Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle imzalanarak hayata geçirildi.

Akçapınar İlkokulu'nda gerçekleşen imza protokolünde; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Körfezi Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Aka, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ayvalık Sosyal Hizmetler Müdürü Aydın Birdal, Ayvalık Kaymakamlıüı SYDV Müdürü Mukaddes Gündoğan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç, Ayvalık Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin, Ayvalık Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, Ayvalık Müftülüğü adına Vaiz İzzet Altıntaş ve Akçapınar Mahallesi Muhtarı Yasin Ataş'ın yanı sıra okul idaresi, öğretmenler ve kalabalık bir öğrenci topluluğu hazır bulundu.

Afrin ve tüm şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunması ile başlayan törende konuşan Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'nın himayesinde; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Destekleri ile yapılan "Yetenek 10'la Gelecek Projesi", dezavantajlı grup, alt gelir gruplu ailelerin çocuklarının sporla buluşmalarının sağlanması, spor faaliyetlerin niteliğini artırmak ve milli manevi değerlerine bağlı, bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2017 yılında hazırlandığını vurguladı.

Cem Hamzaoğlu yaptığı konuşmada, "Yetenek 10'la Gelecek Projesi, İlçemizde ilk olarak Ayvalık Kaymakamlığı Başkanlığında, Ayvalık Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden oluşturulan Yürütme Kurulu tarafından proje hedefine uygun olarak seçilen Ali Çetinkaya İlkokulunda, imzalanan protokolle başlatıldı. Projede 6 branşda, 6 antrenör ve 2 beden eğitimi öğretmeni görev aldı. 15 ay sürecek olan projeye 142 Kadın, 131 Erkek toplam 273 öğrenci katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda haftada 2 gün devam eden çalışmalarda çocuklarımız, milli-manevi değerlerine bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık, kendini ifade edebilen, toplumsallaşmış ve sosyalleşmiş, insanları ve doğayı seven, sağlıklı ve hareketli bir şekilde akademik başarıları arttırılarak hedeflerine ulaşmış ve tüm hızıyla devam etmektedir" dedi.

Hamzaoğlu, "Bu gün Yetenek 10'la Gelecek Projesinin ikinci protokolü Kaymakamımız Sayın Gökhan Görgülüaslan başkanlığında proje amaç ve hedefine uygun seçilen 6 okuldan biri olan Akçapınar İlk ve Ortaokulunda Ayvalık Kaymakamlığı Başkanlığında, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ayvalık Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Ayvalık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle imzalanarak hayata geçirilecek. Proje Eğitim- Öğretimin devam ettiği 3 yarıyıl sürecek. İmzalanacak olan iş birliği protokolü ile İlçemizde bulunan tüm ilkokulların birinci sınıf toplam 720 öğrencisine satranç takımı hediye edilecek ve satranç kursu verilecek. Proje Okullarımız olarak seçilen, Akçapınar İlk ve Ortaokulu, Ali Çetinkaya Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Altınova Atatürk ilkokulu ve Altınova Cihan Yorgun Ortaokulunda, 10 branşta çalışmalar yapılacak. Çalışmalarda 10 antrenör ve 5 öğretmen görev alacak. Projeye 6 okulumuzdan 1214 öğrenci katılacak. Okullarımızın merkeze olan uzaklığı ve zaman kaybı olmaması için Proje Okullarımız, Akçapınar İlk ve Ortaokulu, Ali Çetinkaya Ortaokulu, Altınova Atatürk ilkokulu ve Altınova Cihan Yorgun Ortaokulunda spor ve antrenman salonları oluşturuldu. Yapılan antrenman salonlarının ihtiyaçları, eksiklikleri, malzeme temini, ulaşım hizmetleri ve eğitmen ücretleri Ayvalık Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ayvalık Belediye Başkanlığı, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverlerin katkılarıyla sağlandı" ifadelerini kullandı.

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu yaptığı konuşmada, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı ve hareketli bir yaşam sürmeleri için böyle önemli bir projeyi başlattığı için Balıkesir Valimiz Sayın Ersin Yazıcı'ya, Kaymakamımız Sayın Gökhan Görgülüaslan'a, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu'na, Ayvalık Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gegnçer'e, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu'na, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız'a, Projemize destek olan tüm kurumlara, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin birliği ve dirliği, milletimizin huzur ve refahı için Şanlı Ordumuzun başlattığı Zeytin Dalı Harekatı süresince şehit olan kahraman askerlerimize Allahtan Rahmet, tüm gazilerimize acil şifalar diliyor saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Başkan Gençer, Ayvalık Belediyesi'nin projede yer almasından memnun

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; Yetenek 10'la Gelecek Projesi'nin Ayvalık'a bağlı kırsal mahallere yönelik ikinci etabının Akçapınar Mahallesi'nden başlatılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu güzel projeyi Akçapınar Mahallesi'nden ve bu okulumuzdan sürdürmek bizim için çok güzel. Pırıl pırıl gençlerimiz, çocuklarımız Vali beyimizin önderliğinde Ayvalık Kaymakamlığımız, Sosyal Hizmetler başta olmak üzere ilçedeki daire amirlerimizle elbirliği ile sürdürülen bu projede, Ayvalık Belediyesi olarak bizimde yer almamız beni son derece mutlu ediyor. Umut ediyorum ki; çocuklarımız, sporla alacakları eğitim ve disiplinle gelecekte çok önemli yerlere gideceklerdir." dedi.

Büyükşehir'den Akçapınar'a "Halı Saha" müjdesi

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Körfezi Koordinasyon Daire Başkanı Fatih Aka ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak böylesi bir anlamlı projenin içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var; "Eğitimde feda edilebilecek fert yoktur" diye. Bizim de Büyükşehir Belediyesi olarak; köyde ve kentte her nerede yaşıyor olursa olsun, hiç kimseyi bu uğurda feda etmek gibi bir lüksümüz yok. Bu yüzden de bu tarz etkinliklerde daha da fazla yer almaya gayret göstereceğiz. Ayrıca spor konusunda ayıracağımız kaynaklar gün geçtikçe daha da artacaktır." sözlerini kullanarak, bu yıl içerisinde Akçapınar Mahallesi'ne bir adet halı saha yapacaklarının da müjdesini verdi.

Kaymakam Görgülüaslan memnun

Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ise; Türkiye'deki her il ve ilçenin kendi insan kaynağını eğitebilmek için büyük bir çaba içinde bulunduğuna işaret ederek, "Bunun içinde bir takım eğitsel ve öğretici faaliyetleri planlar. Bunların arasında sanatsal ve sportif faaliyetler de önemli bir yer tutar. Biz de bu yönde çalışmalarımızı tam anlamıyla planlamak ve sürdürmek istiyoruz. Çünkü eğitim hayatında bu üç etkinliğin bir arada olmadığı eğitimlerin çok sağlıklı olmadığını düşünüyor ve eğitiminde tam anlamıyla insan hayatına etki etmediğini de görüyoruz. O nedenle de sporla, sanatla, eğitimi birlikte planlamak arzusundayız. Bu nedenle Sayın Valimizin önderliğinde gerçekleşen Yetenek 10'la Gelecek Projesi gerçekleştirilmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesinde ve vücut bulmasında pek çok paydaşımız var. Burada görünenlerin dışında velilerimiz de, öğretmenlerimiz de bu projenin paydaşlarıdır. Ama şunun özellikle altını çizmek isterim ki; Büyükşehir ve Ayvalık Belediyelerinin bu projenin hayata geçirilmesinde çok büyük destekleri var. Ben ilçe kaymakamı olarak her iki belediyemizin başkanlarıyla, bu projeye dahil olan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje paydaşları hazırlanan protokolü imzaladı.

İmza töreninin ardından Akçapınar İlk-Orta okulu binası içerisinde hazırlanan masa tenisi, dart, jimnastik, voleybol, basketbol gibi spor branşlarında eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Görgülüaslan öncülüğündeki protokol, projenin uygulandığı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim