• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Akçakoca’da Öğrencilere Bi İyilik Yap Aşılanıyor

Akçakoca’da Öğrencilere Bi İyilik Yap Aşılanıyor
Bi'iyilik Yap Platformu öğrencilere, ihtiyacı olan bir canlıya merhamet ve acıma duygusu hissetmenin insani bir duygu olduğunu, merhamet duymakla yetinmeyip...

Bi'iyilik Yap Platformu öğrencilere, ihtiyacı olan bir canlıya merhamet ve acıma duygusu hissetmenin insani bir duygu olduğunu, merhamet duymakla yetinmeyip eyleme dönüştürüldüğünde yardım edildiğinde adının iyilik olduğunu anlattılar.

Bi'iyilik Yap Akçakoca Platformu Cumhuriyet İlkokulunda sunum yaparak projelerini tanıttılar. Bi İyilik Yap Plartformu tarafından Dünyanın daha güzel ve daha yaşanabilir bir yer olması için, küçük adımlardan başlamanın önemli olduğunun altının çizildiği sunum yapıldı.

Öğrencilerin izledikleri Mükemmel Dünya Projesi olarak tanımlanan İyilik Yap, İyilik Bul filminden çok etkilendiklerini ve bu duyguyu bir iyilik yap Akçakoca adı altında bir çalışma ile insanlara duyurmaya çalıştıklarını anlatan Platform sözcüsü Nermin Alpay, "filmden kısa bir tanıtım videosu izledikten sonra, sizlerin de bu projeye katılacağınıza inanıyorum" dedi.

"İyilik yapmak için önce karşımıza çıkan canlıya karşı merhamet hissetmemiz gerekir. Yani, zor durumda olan canlıya acımamız, şefkat duymamız gerekir" diyen Nermin Alpay, "Hissettiğimiz merhamet duygusu eyleme dönüşürse, bu eylemin adı iyilik olur. Yoksa, kendi kendimize üzülerek sadece acıyarak iyilik yapmış olmayız. Ne kadar çok insan bir başkasına iyilik yaparsa, dünyamız o kadar iyi bir yer olur. Bugünden başlayarak, sizler de çevrenizdeki insanlara, arkadaşlarınıza yardım edebilir, aç bir hayvanı artan yemeklerinizle doyurabilirsiniz. Yaşlı insanları ziyaret edebilirsiniz. Çok iyi bildiğiniz bir dersin konusunu arkadaşınıza anlatabilirsiniz. Yerde çöp gördüğünüzde onu alıp çöpe atabilirsiniz. Açık muslukları kapatarak, suyu boşa akıtmayarak, sularımızın tükenmesini önleyebilirsiniz" diye konuştu.

Akçakoca’da Öğrencilere Bi İyilik Yap Aşılanıyor

Akçakoca’da Öğrencilere Bi İyilik Yap Aşılanıyor

Akçakoca’da Öğrencilere Bi İyilik Yap Aşılanıyor

Akçakoca’da Öğrencilere Bi İyilik Yap Aşılanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim