• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Akçakoca’da Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Akçakoca’da Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
Üniversite öğrencilerine yurtdışında okuma imkanı sağlayan değişim programları ile ilgili bilgilendirme toplantısı Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm...

Üniversite öğrencilerine yurtdışında okuma imkanı sağlayan değişim programları ile ilgili bilgilendirme toplantısı Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Uluslararası Staj ve Eğitim Hizmetleri (USEH) işbirliğiyle yurt dışı staj olanakları ve değişim programlarına ilişkin düzenlenen "Kariyer Pusulanız" başlıklı bilgilendirme toplantısı, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Erasmus+ değişim programının sunduğu staj ve eğitim olanakları ile Mevlana ve Farabi değişim programlarının sağladığı eğitim imkanları hakkında önemli bilgilerin paylaşıldığı toplantı, Dış İlişkiler Birim Koordinatörü Uzman Murat Gökmen'in ilan safhasında olan Erasmus+, Mevlana ve Farabi değişim programları ile ilgili süreçler ve prosedürler hakkında yaptığı konuşmayla başladı.

Uzm. Murat Gökmen'in ardından konuşmasını gerçekleştiren USEH Danışmanı Ferit Ercan ise, uluslararası staj başvuru ve kabul koşulları aşamasında izlenmesi gereken yollar ve süreçler ile ilgili önemli bilgiler verdi. Turizm sektöründe genç istihdama yönelik özellikle iş gücü açığının olduğu Amerika, Çin Halk Cumhuriyeti, Brezilya gibi ülkelerle Avrupa ülkelerinden birçok işverenin, donanımlı ve yeni tecrübelere açık gençlerle çalışmak istediğini belirten Ferit Ercan, Uluslararası Staj ve Eğitim Hizmetleri firması olarak işveren ve çalışmak isteyen kişiler arasında köprü olduklarını ve bu konuda her iki tarafa da hizmet sunduklarını ifade etti.

Davetli konuşmacı Ferit Ercan'dan sonra söz alan Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emrah Öztürk, turizm sektörünün uluslararası bir arena olduğunu belirterek sektörün kalifiye, donanımlı ve dil sorununu çözmüş bireylere ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi. Bu niteliklere sahip insan gücüne Türkiye'nin olduğu kadar birçok yabancı ülkenin de ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Öztürk, uluslararasılaşma ve yerelleşme arasındaki tercih konusunda Düzce Üniversitesi'nin yerel özelliklerle uluslararasılaşma yolunda bir tercihi olduğunu ve bu amaçla eğitim verildiğini dile getirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Zafer Akbaş'ın Ferit Ercan'a teşekkür belgesi takdim etmesi ile son buldu.

Akçakoca’da Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Akçakoca’da Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Akçakoca’da Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim