• BIST 9534.43
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Akçakale’de Girişimcilik Kursu

Akçakale’de Girişimcilik Kursu
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede yeni iş kurmak isteyen ve bu konuda yeterli donanıma sahip olamayan...

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede yeni iş kurmak isteyen ve bu konuda yeterli donanıma sahip olamayan gençler için, girişimcilik kursu açtı.

Akçakale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen temel girişimcilik eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamayı amaçlıyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor. Girişimcilik eğitimi almak için gelen kursiyerlere, özellikle son yıllarda önem kazanan girişimcilik olgusu hem akademik anlamda hem de uygulamada giderek daha fazla yer almaya başladığı, sürekli gelişen iş çevresinin cazibesi ve sabit ücretli işlerin olumsuz yönlerinin öne çıktığı yönündeki gözlemler, insanların çeşitlilik ve farkındalık oluşturmaları gerekliliği gibi konular da anlatılacak. teorik çerçevesi içerisinde tamamlanacak eğitimde, konular gerçek hayattaki örnekleriyle pekiştirilerek gösterilecek. Kursiyerlere özelikle yeni ürünlerin keşfi, yeni iş fırsatları ortaya çıkarılması ve toplumun aktivitesini artırıcı yeni farkındalıklar ortaya çıkarma yöntemleri ile ilgili de bilgiler verilecek. Kurs eğitmeni Musa Tuncay, kursiyerlerin gayet başarılı bir eğitim geçireceğine inandığını belirterek, "Akçakale halk eğitim merkezinin girişimci olmak isteyen bay ve bayanlara yönelik açmış olduğu kursta, KOSGEB'in destek verdiği iş kollarıyla alakalı toplamda 14 gün hafta sonunda sürecek ve 30 kişilik kursiyerimizin katılımıyla kursumuzu başlatmış bulunuyoruz. Akçakale halk eğitim merkezi ile küçük orta ölçekli geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı (KOSGEB ) Şanlıurfa İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen "Girişimcilik" eğitim kursu başlamış bulunmaktadır. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerler, sertifikalarını aldıktan sonra işlerini kurmaları ve işlerinin sürekliliği için, İş planlarını hazırlayarak KOSGEB'in mevcut hibe ve desteklerinden faydalanarak kendilerine, ailelerine ve ekonomiye katkı sağlayacaklarını umut ediyorum" dedi.

Akçakale’de Girişimcilik Kursu

Akçakale’de Girişimcilik Kursu

Akçakale’de Girişimcilik Kursu

Akçakale’de Girişimcilik Kursu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim