• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Akçadağ’dan Bin 128 Akademisyene Suç Duyurusu

Akçadağ’dan Bin 128 Akademisyene Suç Duyurusu
Malatya'nın Akçadağ ilçesi Bahri Mahalle Muhtarı Şahin Yegin, bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası aydının yayımladığı "Bu...

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Bahri Mahalle Muhtarı Şahin Yegin, bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası aydının yayımladığı "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı metinle ilgili Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Akçadağ ilçesi Eğin Mahalle Muhtarı Hakan Akbulut ile birlikte Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası aydının yayınladığı "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı metinle ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere müracaat ettiklerini belirten Bahri Mahalle Muhtarı Şahin Yegin, yapılanların bir karalama kampanyası olduğunu söyledi.

Yeğin, bölücü terör örgütünün barbarca tutumuna destek veren aydın ve akademisyenleri kınadıklarını kaydetti. Yeğin, "Bu bildiri Doğu ve Güneydoğu vilayetlerimizde, eli kanlı terör örgütüyle mücadele kapsamında gerçekleşmekte olan, bölge halkını korumaya yönelik operasyonlarla ilgili, kendisini aydın ve akademisyen olarak tanımlayan bazı kişilerin, güvenlik güçlerimize karşı başlattıkları iftira ve karalama kampanyasıdır. Ülkemizdeki huzur ve istikrar ortamına, demokrasimize, kardeşliğimize yönelik saldırılarını arttıran, camileri yakıp yıkan, eğitim yuvalarını ateşe veren, yaşlı, genç, çocuk demeden katleden bölücü terör örgütünün barbarca tutumuna destek veren sözde aydın ve akademisyenleri kınıyoruz. Demokrasiyi, hukuk devletini tehdit eden teröre destek veren bu sözde aydın ve akademisyenlerin bir şekilde bu desteklerinin bedelini ödemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda bin 128 akademisyen ve araştırmacı ile 400 kadar uluslararası aydının Yayınladığı "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı metinle ilgili Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim