• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Akçadağ’da Tarımsal Nüfus Bilinçlendiriliyor

Akçadağ’da Tarımsal Nüfus Bilinçlendiriliyor
Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bilinçli bir şekilde yapılması için mahallelerde kurs...

Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin bilinçli bir şekilde yapılması için mahallelerde kurs açıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın İŞKUR ve Halk Müdürlüğü işbirliği ile açtığı kurslarda, Akçadağ'a bağlı Ören, Bahri ve Kol mahallelerinde Süt Sığırı Yetiştiriciliği ile Meyve Bahçelerinde Gübreleme kursları düzenlendi. Açılan kurslar hakkında bilgi veren, Akçadağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mekselin Yıldız, İlçe Müdürlüğü olarak, öncelikli hedeflerinin, kurumun hedef kitlesini oluşturan çiftçilerin refah seviyesinin yükseltilmesi için gayret göstermek olduğunu söyledi. Mekselin Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın birincil görevi olan eğitim ve yayım faaliyetlerine özellikle önem verdiklerini ifade etti. Yıldız, "Geleneksel yöntemlerle yapılan üretim şeklinin, verim ve kalite açısından çağımız rekabet koşullarına uyum sağlamayıp, ekonomik olmayan bir üretim şekli olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelişmiş ülkelerin tarım- hayvancılığının incelenmesi neticesinde, eğitime, bilgiye, yenilik ve teknolojiye ne kadar değer verdikleri açıkça görülmektedir. 2015 yılı eğitim-yayım faaliyetleri (çiftçi kursları, bilgilendirme toplantıları) açısından İlçe Müdürlüğü olarak yoğun bir program yürüttük. 2015 yılı için onaylanan Çiftçi Kursları programları yüzde 100 olarak gerçekleştirildi, yıl içerisinde 249 kadın ve erkek kursiyere, kurs bitirme belgesi verildi. 2015 yılı sonbahar döneminde, toplamda 55 kadın ve erkek çiftçi, kurslarımızın sonunda yapmış olduğumuz değerlendirme sınavında başarı göstererek kurs bitirme belgesi almaya hak kazandı. 2016 yılında talep edilen kurs programı, onaylandığı takdirde yeni yılda çiftçilerimize yönelik kurslarımız devam edecektir" diye konuştu.

Akçadağ’da Tarımsal Nüfus Bilinçlendiriliyor

Akçadağ’da Tarımsal Nüfus Bilinçlendiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim