• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

AKBB’den ‘Büyükşehir’ Semineri

AKBB’den ‘Büyükşehir’ Semineri
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), 19 ilçe belediyesinin imardan sorumlu bürokratlarına, yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili "imar mevzuatı" bilgilendirme...

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB), 19 ilçe belediyesinin imardan sorumlu bürokratlarına, yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili "imar mevzuatı" bilgilendirme semineri verdi.

2 gün süren seminere Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin imarla ilgili daire başkanı ve Antalya ilinin 19 İlçe belediyesinin imardan sorumlu başkan yardımcıları yanı sıra imar müdürleri ve Yardımcıları ile kentsel tasarım müdürleri katıldı. Seminerde, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban, 6360 Sayılı Yasa ile ilgili mevzuat hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

"TÜRKİYE'NİN İDARİ YAPISINDA SON YILLARDA ÇOK ÖNEMLİ YENİLİKLER YAPILDI"

Seminerin açılışı konuşmasını yapan Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, "Türkiye'nin idari yapısında son yıllarda çok önemli yenilikler yapıldı. Özellikle küçük yerleşim birimlerinin daha büyük yerleşim yerlerine dönüştürülmesi ve şehir planlamalarının merkezi bir anlayışla yapılması ya da ilçeler arasında uygulama farklılıklarının olmaması ve bir şehir bütünlüğü arz etmesi bakımından, yeni Büyükşehir Yasasının önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"İSTİSMAR AKAN BİR KENTSEL GÖRÜNTÜ GÖZÜMÜZE ÇARPIYOR"

Avrupa ülkelerinde düzgün bir şehirleşme, planlı bir yapılaşma ve muhteşem bir mimarinin olduğuna değinen Tütüncü, "Bizim şehirlere baktığımız zaman her tarafından istismar akan bir kentsel görüntü gözümüze çarpıyor. Kolan altı kapatmaları, kaçak yapılaşmalar, bütün bunlara çözüm bulabilmek için iki şeyi eş zamanlı yapmamız lazım. Bir, yasal olarak mevzuat bakımından yapılması gerekenler var. İki, şehrin inşa edilmesi sürecinde o kültürel alt yapıyı, yani insan unsurunu çok iyi ele almamız gerekir. Bu iki unsuru birlikte ele alamadığımız zaman bu tip problemlerin yaşandığını görüyoruz. İstanbul'daki ana arter yolların 1400 yıllık tarihi olduğunu düşünürsek, bu hakikatin ne kadar önemli olduğunu görmüş oluyoruz" şeklinde konuştu.

AKBB’den ‘Büyükşehir’ Semineri

AKBB’den ‘Büyükşehir’ Semineri

AKBB’den ‘Büyükşehir’ Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim