• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Akaydın: Gülen davet ederse giderim

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Fethullah Gülen'den davet gelmesi durumunda görüşebileceğini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, makamında DHA'ya  ilginç açıklamalarda bulundu.
 
TEK KIRMIZI ÇİZGİSİ ÖCALAN
 
Başkan Mustafa Akaydın, TUSKON'un davetlisi olarak geçen mart ayında yaptığı ABD ziyaretinde Fethullah Gülen'le Pensilvanya'da görüştüğü iddiasına ilişkin, "Benim tek bir kırmızı çizgim vardır, o da Apo (Abdullah Öcalan). Onunla görüşmem. TUSKON'un davetlisi olarak Washington'a gittim. Orada da hakikaten çok faydalı girişimlerde bulunduk. İkisi genel başkan yardımcısı olmak üzere 7 milletvekilimiz de vardı. Bunlar Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun izniyle oldu. Washington'dan da Türkiye'ye döndüm. Kiminle görüşüp görüşmediğim konusunda kimseye açıklamada bulunmam" dedi.
 
KAHVE İÇMEYE DAVET EDERSE GİDER İÇERİM
 
TUSKON'un davetine katılmadan önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu'ndan izin istediğinde kendisine, "Başkanım sen kendine güvenmiyor musun?" diye sorduğunu ve aldığı "Güveniyorum" cevabından sonra CHP Lideri'nin "Niye benden izin istiyorsun" dediğini aktaran Başkan Akaydın, "Yarın Amerika'ya yolum düşse, Fethullah Gülen Hocaefendi, kahve içmeye davet ederse gider içerim. Sorun yapmam" diye konuştu.
 
BENİ KİMSE ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLILIKTAN AYIRAMAZ
 
Fakat bunun kesinlikle 'el öpme, icazet alma, dizinin dibine kurulma' gibi anlamlara gelmeyeceğini, bu şekilde yapılacak değerlendirmelere de izin vermeyeceğini kaydeden Başkan Akaydın, "Beni kimse Atatürk ilkelerine bağlılıktan ayıramaz. Kimse beni Misak-ı Milli'nin bölünmesi noktasında ikna edemez. Ben kimsenin siyasette elini öpmem. Hiç kimseden icazet istemem. Kendi siyasi kudretimi kendi beynimden alırım" ifadelerini kullandı.
 
PENSİLVANYA'YA DAHA ÖNCE GİTTİM
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, TUSKON'un davetlisi olarak Amerika'da bulunduğu zaman diliminde değil ama geçmişte Pensilvanya'ya gittiğini söyledi. Başkan Akaydın, Pensilvanya'da Fethullah Gülen'in de evinin bulunduğu Pocono'ya gittiğini belirterek, "Hocaefendi'nin yaşadığı bölge herhalde orası. Rektör yardımcılığı dönemimdi. Orada çok sevdiğim, yakın arkadaşlarımın ikinci konutu var. Çok güzel, orman içinde. Pensilvanya'yı iyi bilirim yani" dedi.
 
Cemaat kelimesinin bir dini topluluğu ifade ettiğini ve hangi inanç grubunu ifade ederse etsin saygı göstereceğini belirten Başkan Akaydın, "Ama bir dini topluluğun siyasete bulaşmasını en az Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siyasete bulaşması kadar tehlikeli buluyorum" diye konuştu.
 
BAŞBAKAN'IN ŞİKAYET ETME HAKKI YOK
 
Kendisinin cemaatin bugüne kadarki Türkiye politikalarını destekleyen bir açıklamasının hiç olmadığını sadece ABD'deki lobicilik faaliyetlerini başarılı bulduğunu belirttiğini kaydeden Başkan Akaydın, bunun karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cemaat merkezli şikayet etme hakkının bulunmadığını söyledi. Başkan Akaydın, şöyle konuştu:
 
"Kardeşim sen Başbakansın, 13 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Senin bahanelerle ülkeyi yönetmeye hakkın var mı Böyle bir şeyse, cemaatin içinde çete unsurları varsa, bulup temizlemek, ülkeyi düze çıkarmak senin görevin. Bunu sağlamak için gerekli anayasal değişiklikleri de yapmışın. Referandumda halk sana destek vermiş. Hala düzeltemediysen sen beceriksizsin. Siyasi beceriksizlik Türkiye'yi tam bir çıkmaza getirdi. Buna ekonomik beceriksizlik de eklendi. Ben diyorum ki Başbakan'a, 'Senin cemaatten şikayet etmeye hakkın yok.' Geçmişte cemaati göklere çıkaran, övgüler düzen sendin. Ne oldu, hesabını sen vereceksin. Başbakan olduğun için sen vereceksin."
 
DAHA ÖNCEKİ F TİPİ SÖYLEMİ İÇİN NE DEDİ? 
 
Başkan Akaydın, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) başkanlığı döneminde cemaati tanımlamak için 'F Tipi' tanımlamasını tercih ederken 'Fethullah Gülen Hocaefendi'ye dönen söylem değişikliği içinde olup olmadığına yönelik soruya ise telaffuz değişikliği içinde olmadığını söyleyerek cevap verdi. Başkan Akaydın, "F tipi biliyorsunuz cezaevlerinde bir model. L tipi, E tipi gibi. Son günlerde kullanmıyorum ama" dedi.
 
MANSUR YAVAŞ DOĞRU TERCİH
 
Türkiye genelinde 4 CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan biri olan Mustafa Akaydın, Ankara'da Mansur Yavaş'ın çok doğru bir tercih olduğunu söyledi. Hatta Yavaş'ın seçimleri şimdiden kazandığını iddia eden Başkan Akaydın, Melih Gökçek'in etekleri tutuştu. Mustafa Sarıgül, İstanbul'da atbaşı gidiyor. Alma ihtimali çok yüksek. İzmir'de, 17 Aralık depremi en çok Binali Yıldırım'ı vurdu. Aralarındaki fark neredeyse 5 puana inmişti şimdi fark Aziz Kocaoğlu lehine iki katına çıktı diye konuştu. Başkan Akaydın, Antalya'da kendisinin en son 1 ay önce bir anket çalışması yaptırdığını ve o ankette AK Parti'nin 2 puan önünde çıktığını kaydetti.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim