• BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Akaydın: Erdoğan'ın miting masraflarını Antalya Büyükşehir Belediyesi ödedi

Akaydın: Erdoğan'ın miting masraflarını Antalya Büyükşehir Belediyesi ödedi
CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Antalya'da yaptığı mitinglerin parasının Büyükşehir...

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Antalya'da yaptığı mitinglerin parasının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını iddia etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılının ilk 3 ayındaki temsil ve harcama giderinin 9,5 milyon lira olduğunu belirten Akaydın, "Bu paraların büyük çoğunluğu Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da yaptığı mitinglere harcandı." dedi.

CHP İl Başkanı Semih Esen'le birlikte basın toplantısı düzenleyen Mustafa Akaydın, AKP'li Menderes Türel'le ilgili iddialarda bulundu. Halefi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde Antalya'da yaptığı mitinglerin parasını belediye kasasından karşılamakla suçlayan Mustafa Akaydın, şöyle konuştu: "Menderes Türel, 2009 yılının ilk 3 ayında 9,5 milyon lira belediyenin temsil ve ağırlama gideri yaptı. Bu paraların büyük çoğunluğunu Tayyip Erdoğan'ın Antalya'da yaptığı mitinglere harcadı. İhaleyle yaptı bunları. İhaleleri kim aldı biliyor musunuz? Hepsini Manşet gazetesi ve o gazetenin ailesinin kurduğu şirketler aldı. Hepsi tornadan çıkmış gibi ihaleler. Hepsi için suç duyurusunda bulunuldu. 7 yıldır devam ediyor, hiçbir şey yok. Menderes Türel'i ayırdılar, bürokratları yargılanıyor. 7 yıldır sonuç yok. O kadar somut ki. Tornadan çıkmış şeyler. Bir gün ihale yapılıyor, akşam mal teslim ediliyor. Ne irsaliyesi var, ne teslimi var. Alındı ve verildi. Hepsi de haftada bir fatura kesiliyor. Hep aynı fiyat, 108 bin lira artı KVD. Yaptığın ihalenin hiçbiri 90 bine inmiyor mu, yahut 150 bine çıkmıyor mu? Alınan malların hepsi de piyasa değerinin 3-4 katı değerinde."

TÜRGEV'E 10 MİLYON LİRALIK KIYAK

Menderes Türel'le ilgili suçlamaları bununla sınırlı kalmayan Akaydın, yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak'ın da bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) verilen belediye mülkleri hakkında da konuştu. Görev döneminde, Antalyalıların vergileriyle yapılan ve öğrencilerin kaldığı belediyeye ait yurdun Menderes Türel'in göreve gelmesinin ardından TÜRGEV'e verildiğini hatırlatan Akaydın, "Antalyalıların vergisiyle yapılmış yurtları niye TÜRGEV'e, Bilal oğlana bağışladın? Yaptığımız yurdun arsa değeriyle birlikte o zaman ki bedeli 10 milyon TL civarında. Antalya halkının cebinden çıkmış vergilerle elde edilmiş bir yurt. Neden Bilal oğlana bağışladın? Bunun hesabını vereceksin sayın Türel." diye konuştu.

3 BİN KİŞİYİ ATIP, YERLERİNE YANDAŞ ALMIŞ

Mustafa Akaydın'ın, Menderes Türel'le ilgili suçlamaları bu iki konuyla sınırlı kalmadı. AKP'li Türel'in göreve geldikten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde işçi kıyımı yaptığını savunan Akaydın, işten çıkarılanlar arasında hayatını kaybedenler bile olduğuna işaret etti. Akaydın, Antalya Valiliği'ne bağlı İnsan Hakları Kurulu'nun bile bu konuda Menderes Türel'i suçlu bulduğunu dile getirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle 6 bin 948 kişi olan çalışan sayısının 18 Ocak 2016 tarihinde 9 bin 860 kişiye çıktığını kaydeden Akaydın, "Hem işten çıkardın hem personel sayısını yükselltin. Yalan söyledin. Halkı kandırdın. Sen niye 3 bin kişi artırdın, niye? Ak trollere iş lazım."

ESEN KENTKART'I HATIRLATTI

CHP İl Başkanı Semih Esen de toplu ulaşımda kullanılmaya başlanan akıllı kart sistemiyle ilgili iddialarını yineledi. Akıllı kart işinin ihale yapılmadan Kentkart firmasına verildiğini hatırlatan Semih Esen, takipçisi olacakları konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Eski kartlarda kalan bakiyelerin ne olacağı sorusunu tekralayan ve ulaşım sistemine dahil edilen yeni araçlarla ilgili merak ettiklerini dile getiren Esen, "Kimler bu işten rant sağladı? Bu araçları alanlar arasında belediye bağlantılı kimse var mı?" diye sordu.

Akaydın: Erdoğan'ın miting masraflarını Antalya Büyükşehir Belediyesi ödedi

Akaydın: Erdoğan'ın miting masraflarını Antalya Büyükşehir Belediyesi ödedi

Akaydın: Erdoğan'ın miting masraflarını Antalya Büyükşehir Belediyesi ödedi

Akaydın: Erdoğan'ın miting masraflarını Antalya Büyükşehir Belediyesi ödedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim