• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Akaydın döneminde açıktan memur atanan sendika başkanı atıldı

Akaydın döneminde açıktan memur atanan sendika başkanı atıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt,...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, memurluktan atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisi gibi aftan yararlanarak memur olma hakkı elde ettiğini belirten Karakurt, dava açmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın döneminde (15 Haziran 2009) memur olarak açıktan atamasının yapıldığını belirten Karakurt, AK Partili Başkan Menderes Türel'in "kanuna aykırı" gerekçesiyle kendisini kapının önüne koyduğunu söyledi. Türel'in göreve geldiği 30 Mart yerel seçimlerinden buyana yüzlerce taşeron işçinin işine son verdiğini, son olarak da kendisini memurluktan attığını belirten Karakurt, "Gerekçesi ise kargaları bile güldürecek cinsten. Bu gerekçeye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çok kızacak. Ben 15 Haziran 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne memur olarak açıktan atandım. Gerekçeye göre benim 2009'da memurluğa açıktan atanmam kanuna aykırıymış. Ülkemizi kanunu yok sayarak ve hukuku ayaklar altına alarak yönetmeyi esas alarak AKP hükümetinin Antalya'daki versiyonu bu hassasiyeti bizleri şaşırttı. Bu durumu bizden daha çok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şaşıracak." şeklinde konuştu.

Kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu hatırlatan Karakurt, kendisinin kanunlara aykırı olarak devlet memuru olmasının aynı kaderi paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan için de geçerli olması gerektiğini savundu. Menderes Türel'in bu uygulamasını örnek göstererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden alınması için dava açacaklarını açıklayan Karakurt, "Erdoğan'ın da bu göreve atanması kanuni değildir diyeceğiz." dedi.

Karakurt, Menderes Türel'e itiraz ettikleri için seslerinin kısılmaya çalışıldığını da ileri sürdü.

Akaydın döneminde açıktan memur atanan sendika başkanı atıldı

Akaydın döneminde açıktan memur atanan sendika başkanı atıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim