• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Akaryakıt hırsızları NATO boru hattını yaktı

Akaryakıt hırsızları NATO boru hattını yaktı
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir atölyenin altından açılan tünelle NATO boru hattından çalındığı iddia edilen akaryakıtın alev alması sonucu çıkan yangın kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yeniyalı Mahallesi’nde bir palet atölyesinde saat 17.00’de büyük patlamalarla yangın çıktı. Yangın yerine Körfez, Kocaeli ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ve 112 ekibi sevk edildi. Çevredeki vatandaşların iddiasına göre palet atölyesi arazisi içerisinde bulunan konteyner içerisinde NATO boru hattını delerek kaçak yollarla akaryakıt almaya çalışan kişilerin yangına neden olduğu belirtildi. Konteyner içerisinden alevlerin çıkmasıyla başlayan yangın sonrasında atölyede bulunan 3 kişinin olay yerinden kaçarak gözden kaybolduğunu anlatan vatandaşlar yangının hemen evlerinin yanı başında olmasından dolayı tedirgin olduklarını dile getirdiler.

İtfaiye ekiplerinden alınan bilgiye göre, yanan maddenin ne olduğunun bilinmediği, yangının kaynağına erişilemediği için kesin bir bilgi veremeyeceklerini ifade ettiler. Yangın alanı ve çevresinde olabilecek patlamalara karşı yoğun güvenlik önlemi alınırken, itfaiye ekipleri Körfez ilçesinin nüfusun yoğun olduğu mahallelerden bir olan Yeniyalı’da sokak içerisindeki atölyede başlayan yangının çevredeki binalara sıçramaması için yoğun çaba harcıyor. 4 saat süren ve köpük sıkılarak müdahale edilen yangın halen kontrol altına alınamadı. NATO boru hattının delindiğinden şüphelenen ekiplerin haber vermesi üzerine TÜPRAŞ yetkilileri de yangın yerine gelerek incelemelerde bulundu. Öte yandan akşam 17.00’de başlayan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ederken yangın yerine çağırılan bir iş makinası yardımıyla da atölyenin duvarları yıkılarak müdahalenin kolaylaştırılması sağlandı. İlk patlama sonrasında olay yerine gelen itfaiye ekiplerinden bir görevli ise yangına müdahale ettiği sıra elbisesi tutuştu. İtfaiye erinin tutuşan elbisesinin paça kısmı olay yerinde bulunan arkadaşları tarafından söndürülürken, halen devam eden yangınla ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

KOCAELİ’DE NOTO HATTINDAKİ ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir atölyenin altından açılan tünelle NATO boru hattından çalındığı iddia edilen akaryakıtın alev alması sonucu çıkan yangın kontrol altına alındı. Körfez, Yeniyalı Mahallesi’nde bir palet atölyesinde saat 17.00’de büyük patlamalarla başlayan ve itfaiye ekiplerinin 4 saat süren çabası sonrasında söndürüldü. Bir atölyenin zemininden kuyu kazılarak NATO boru hattından akaryakıt çalınmaya çalışıldığı esnada başladığı iddia edilen yangın nedeniyle çevredeki evler boşaltıldı. Evlerini boşaltan vatandaşlar, “Yangın söndürüldü sandık. Ama görevliler gelip tedbir amaçlı evlerimizi boşaltmamızı istediler. Biz de can güvenliğimizi düşünüp evimizden çıktık” dedi. Öte yandan, NATO yetkilileri ve polis ekipleri iş makinalarıyla gerçekleştirdikleri kazılarla delinen boru hattını belirlemeye çalışırken, aralıklarla ufak alevlerin çıkmasından dolayı itfaiye ekipleri ve polis alanda çalışmalarını sürdürüyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim