• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Akademisyenlere destek verip kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular

Akademisyenlere destek verip kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular
İzmir'de kendilerini, "Barış İsteyenler, Barış Savunucuları" olarak adlandıran bir grup, imzaladıkları bildiri sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan...

İzmir'de kendilerini, "Barış İsteyenler, Barış Savunucuları" olarak adlandıran bir grup, imzaladıkları bildiri sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan akademisyenlere destek verdi. Yaklaşık 100 kişilik grup, eleştirilerin hedefi olan bildirideki görüşlere katılıp altına imzalarını attıklarını belirterek, kendileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yaklaşık 100 kişi, Bayraklı Adliye Sarayı önünde toplandı. Grup adına basın açıklamasını, Psikiyatrist Dr. Türkcan Baykal okudu. "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla 89 üniversiteden bin 128 akademisyen ve araştırmacının imza attığı "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiri hakkında, TCK 301 ve TMK 7. maddelerden soruşturma açıldığını belirten Baykal, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Sur'da ,Silvan'da, Nusabyin'de, Cizre'de, Silopi'de ve daha pek çok yerde, haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkum edilmekte. Yerleşim yerlerine, ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırılarak yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı başta olmak üzere Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmış olan tüm hak ve özgürlükler ihlal edilmektedir. Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını, insan hakları ihlallerinin sorumlularının tespit edilip cezalandırılmasını, ulusal ve uluslararası bağımsız gözlemcilerin yıkım bölgelerine giriş, gözlem ve raporlama yapmasına izin verilmesini talep ediyoruz." dedi. Ülkenin vatandaşları olarak, sessiz kalıp katliamın suç ortağı olmayacaklarını beyan ettiklerini de söyleyen Baykal, "Bu talebimiz yerine gelene kadar siyasi partiler, Meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz. Bu görüşleri paylaşıyor ve altına imzalarımızı atıyoruz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup, "Bu suça ortak olmayacağız." diyerek, savcılığa kendilerini şikayet ederek suç duyurusunda bulundu.

Akademisyenlere destek verip kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular

Akademisyenlere destek verip kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim