• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Akademisyenlere açılan soruşturma protesto edildi

Akademisyenlere açılan soruşturma protesto edildi
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan öğretim üyeleri hakkında disiplin soruşturması başlatması...

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan öğretim üyeleri hakkında disiplin soruşturması başlatması kampüs önünde protesto edildi.

Üniversitenin Tandoğan yerleşkesinde eylem yapılacağı bilgisi üzerine emniyet güçleri ile fakülte güvenliği burada tedbir aldı. Ana girişe gelen grup üyeleri, açıklamayı rektörlük binası önünde yapmak istedi. Rektörlüğün talimatıyla sadece üniversite kimliği bulunanlar içeri alınırken, kimliği olmayanlar içeri alınmadı. Bunun üzerine grupla, özel güvenlikçiler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine emniyet güçleri konuya müdahil oldu. Yapılan görüşmeler sonuç vermeyince grup kampüs girişinde açıklama yapmak zorunda kaldı.

Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Üniversiteler Şubesi adına konuşan Aysun Gezen, personeli oldukları okula giremediklerini ancak polisin çoktan okula yerleşmiş olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi Rektörlüğün'nün kimin yanında olduğunu bir kez daha kanıtladığının belirten Gezen, "Buradan çıktıktan sonra ifadelerimizi vermeye devam edeceğiz ve büyük ölçüde ifade verme işlemi bugün bitecek." dedi.

Gezen, Barış İçin Akademisyenlerin, "Bu suça ortak olmayacağız" başlığıyla paylaştığı barış talebinin, Türkiye'nin her yerinden 2 bin 212 akademisyen ve araştırmacı tarafından imzalandığını hatırlattı. Gezen, "Bu bildirinin kamuoyuyla paylaşılmasını izleyen süreçte, Cumhurbaşkanı, AKP hükümeti ve yandaş medya tarafından hedef gösterilen, evlerinden baskınlarla gözaltına alınan, tehdit edilen, görevinden uzaklaştırılan akademisyenler yoğun bir idari ve adli bir soruşturma ablukasında. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü de her zaman olduğu gibi YÖK'ten gelen yazıyı emir telakki ederek, bildiriye imza veren öğretim elemanları hakkında idari soruşturma başlattı. Ve bu baskıya bir yenisini daha ekledi." diye konuştu.

Bazı köklü üniversitelerin YÖK'ten gelen yazıyı "demokratik değil" diyerek geri çevirdiğini kaydeden Gezen, cadı avına katılmakla suçladığı rektörlüğün, bilimsel özgürlüğe, akademik özerkliğe ve hukuka karşı tutumunu açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

Eylem sırasında "Baskın olduğu yerde bilim olmaz" pankartı açan grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Akademisyenlere açılan soruşturma protesto edildi

Akademisyenlere açılan soruşturma protesto edildi

Akademisyenlere açılan soruşturma protesto edildi

Akademisyenlere açılan soruşturma protesto edildi

Akademisyenlere açılan soruşturma protesto edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim