• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Akademisyenlerden Sedat Peker hakkında suç duyurusu

Akademisyenlerden Sedat Peker hakkında suç duyurusu
"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlerden bazıları suç örgütü lideri olduğu belirtilen Sedat Peker hakkında suç duyurusunda...

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlerden bazıları suç örgütü lideri olduğu belirtilen Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Peker, bildiriye karşı "oluk oluk kan akacak, kanlarınızda duş alacağız" içerikli açıklama yapmıştı.

Tartışma konusu olan bildiride imzası olan bir grup akademisyen İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Grup, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu. Prof. Dr. Beyza Üstün'ün de aralarında bulunduğu 15 kişi adliye önünde basın açıklaması yaptı. Üstün, sorunları tespit ettiklerini ve çözüm ürettiklerini ifade etti.

Savaş politikası uygulandığını belirten ve tepki gösteren Üstün, "Buradan baktığınızda bu yürüyen savaş politikalarına Cizre'de, Sur'da, Nusaybin'de, Dargeçit'te pek çok yerdeki sivil halkın evinden çıkmasını önleyecek olan yasaklara, başını uzatıp öldürülen sivil halka ya da büyük kentlerde İstanbul'da, Siirt'te daha 2-3 gün önce Van'da olduğu gibi evler basılarak yolda tek tek infaz edilen insanlara, çocukların ve kadınların ölümüne sessiz kalamazdık. Sessiz kalmamız demek suça ortak olmamız demekti." dedi.

Akademisyenler olarak bir araya geldiklerini kaydeden Üstün, "Bildiğiniz gibi buna karşı sorumluları belirledik. Çünkü bu bir savaş politikası. Ölenlerin tümü, sivil olsun olmasın, savaş politikalarının sonucunda hayatlarını kaybediyorlar. Bu giderek yayılıyor. Tüm yaşam hakları ellerinden alınıyor insanların." diye konuştu.

Buna sessiz kalmamak için imza başlattıklarını ifade eden Üstün, "İmza başlatılır başlatılmaz yine devletin bu süreci ören yetkililerinden bir tanesi biliyorsunuz Cumhurbaşkanı. Derhal nefret söylemiyle ve lince davet ederek konuşmalar yapmaya, hakaretler etmeye başladı. arkasından hem daha önce hüküm giymiş organize bir suç örgütünün üyesi olan kişi daha da bunları lince ve nefret suçunu teşvike kadar götürdü." şeklinde konuştu.

Bir çok akademisyenin üniversitelerde odalarının işaretlenerek, hakarete uğrayarak hatta odaları yakılarak tehdit almaya başladığını ifade eden Üstün, "Bu kabus giderek büyüyor. Biz de buna karşı bu kabusu örenlere, bu katliamlar ve saldırılarda önemli sorumluluğu olan devleti gösteriyoruz ve sorumluluğa davet ediyoruz." dedi.

Barışı ve barışın bilgisini üretmek için dayanıştıklarını kaydeden Üstün, "Bu savaş katliamına karşı dayanışmayı birlikte üretiyoruz. Daha da genişliyor. Pek çok kamu kurumlarından, emek örgütlerinden, sivil toplum örgütlerinden, mimarlar, mühendisler, hukukçular, sanatçılar, psikologlar kendi üyeleriyle bizim başlattığımız bu imzayı ve barışa daveti büyütüyorlar. Biz bu arada bu linç girişimleri ve nefret suçunu büyütenler hakkında da suç duyurusu yapmaya başladık buna devam edeceğiz." diye konuştu.

Peker Hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını aktaran Üstün şunları kaydetti: "Bugün bir grup arkadaş olarak buraya gedik. Önce bu organize suç örgütünün kimliği olan Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Buna devam edeceğiz. Bu coğrafyada savaşı yükseltenler, nefret söylemini büyütenler, lince teşvik edenler mutlaka bizim izlememiz içinde suç duyurusuna maruz kalacaklardır, hesabını da soracağız. Kendisi özgür olmak isteyen, yaşamında herkesin özgür olmasını savunan bütün halkları da bizimle bu dayanışmayı büyütmeye davet ediyoruz. Biz barış istiyoruz. Bu coğrafyada yaşayan herkesin yaşam özgürlüğünü istiyoruz. Bunun için de bunu önleyen herkes hakkında suç duyurusu yapmaya kararlıyız."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim