• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Akademisyenler Akşener’e Destek Verdi

Akademisyenler Akşener’e Destek Verdi
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı Meral Akşener, dokuz üniversiteden 150 akademisyen ile bir araya geldiği toplantıda, Şırnak'ta, Hakkari'de...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı Meral Akşener, dokuz üniversiteden 150 akademisyen ile bir araya geldiği toplantıda, Şırnak'ta, Hakkari'de düğünlere katılacağını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener, işadamı Rüstem Fırat'ın ev sahipliğinde çeşitli üniversitelerden 150 akademisyenle bir araya geldi.

Geçtiğimiz gece gerçekleşen buluşmada, Prof. Dr. Hayati Durmaz ve Prof. Dr. Sezgin Çelik akademisyenler adına konuşma yaptı. Akademisyenler başkanlık yarışında Akşener'i desteklediklerini dile getirdiler.

"İKTİDAR İÇİN DEĞİŞİM ŞART"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan adayı olarak kürsüye davet edilen Meral Akşener, konuşmasında iktidar için değişimin şart olduğunu belirterek, "MHP'de hedeflediğimiz değişim sadece Genel Başkanlık makamı ile sınırlı kalmayacak. Ülkücülerin kendi adaylarını belirledikleri, parti içi demokrasinin hakim olduğu, il ve ilçe teşkilatlarının önemsendiği ve bu hedeflerin parti tüzüğünde yer aldığı bir değişimi hayata geçireceğiz. İktidara ulaşmak için bu hedeflerimiz elzemdir. Genel Başkan seçildiğimizde bu değişimleri gerçekleştireceğiz" dedi.

"GÜNEYDOĞU BOYNUMUZDA VEBALDİR"

Konuşmasında son günlerde Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan terör olaylarına ve temelindeki nedenlere de değinen Akşener, gelinen noktada kendisi de dahil olmak üzere tüm siyasetçilerin sorumluluğu bulunduğunun altını çizip, "Daha dün Hakkari'de, Şırnak'ta düğünlerine katıldım. Evlerinde misafir oldum. Köy köy birlikte gezdiğim Kürt kökenli vatandaşlarımızın terör örgütünün baskısı sonucunda bugün bölücülüğe destek verir hale gelmesinde iktidar ve bende dahil olmak üzere tüm siyasetçilerin sorumluluğu vardır. Güneydoğu boynumuzda vebaldir. Doğu illerinden seçilmeme rağmen Doğu illerini en fazla ziyaret eden milletvekillerinden birisiydim. Muşta geçmişte ziyaret ettiğim bir esnafı yıllar sonra tekrar ziyaret ettiğimde dükkanında bölücü örgütün simgeleri ile karşılaştım. Ne olduğunu sorduğumda "bizi yalnız bıraktınız" cevabı ile karşılaştım. Doğu'da yaşayan vatandaşlarımız gerek iktidar gerekse diğer tüm siyasi kadrolar tarafından terör örgütünün zulmüne teslim edildiler. Muş'ta bir camide şehitlerimizi için dua isteyen hocaya tepki göstermek için cemaatin camiyi terk etmesi mevcut iktidarın değişmesinin gerekliliğine delalettir" dedi.

"ŞIRNAK'TA, HAKKARİ'DE DÜĞÜNLERE KATILACAĞIM"

Akşener, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan problemlerin bölge halkını incitmeden çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Teröre boyun eğmek zorunda bırakılan halk çaresiz değildir. Türk milliyetçileri arkalarındadır. HDP'ye giden oylar Genel Başkanlığımızda ve iktidarımızda MHP'ye gelecektir. Genel Başkan seçildikten sonra Şırnak'ta ve Hakkari'de yine düğünlere katılacağım. Ziyaretlerimde yine bölge insanının evlerinde misafir olacağım. Şırnaklılarla, Hakkarililerle yine köy köy, ilçe ilçe bölgeyi gezeceğim. Diyarbakır'da kadın partililerle esnaf ziyaretleri gerçekleştireceğim" şeklinde konuştu.

Akşener konuşmasında sosyal, siyasal ve ekonomik sorunların çözümü için öğretim üyelerinin çalışmalarını isteyerek Milliyetçi Hareket'in iktidarında özellikle Güneydoğu meselesi hakkında uygulanacak politikalara katkı sunmalarını da talep etti.

Akademisyenler Akşener’e Destek Verdi

Akademisyenler Akşener’e Destek Verdi

Akademisyenler Akşener’e Destek Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim