• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Akademisyen bildirisine karşı ‘Bizi bölemeyeceksiniz’ bildirisi yayınladılar

Akademisyen bildirisine karşı ‘Bizi bölemeyeceksiniz’ bildirisi yayınladılar
Akademisyenlerin bildirisine karşı çıkan 60'a yakın dernek, vakıf ve sivil toplum örgütü bir bildiri yayımladı.

Akademisyenlerin bildirisine karşı çıkan 60'a yakın dernek, vakıf ve sivil toplum örgütü bir bildiri yayımladı. Bildiriyi okuyan eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Terörle topyekun mücadele edilmelidir. Dağdaki, köydeki, şehirdeki, Meclis'teki, kamudakileri derken kampüslerdekileri de göz ardı etmemek gerekir." dedi.

Yerli Düşünce Derneği önderliğinde yaklaşık 60 dernek ve vakıf "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi'nin bildirisine karşılık "Bizi bölemeyeceksiniz" adlı bildiri yayımladı. İçkale Otel'de düzenlenen programa sivil toplum kuruluşlarının genel başkanları ve davetliler katıldı. Bildiriyi, 63. Hükümetin Kültür ve Turizm Bakanı ve Yerli Düşünce Kültür Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu okudu.

"Türkiye'yi uluslararası arenada zayıf düşürmek amacıyla yürütülen küresel bir projenin görevli veya gönüllü piyonluğunu yapan sözde akademisyenlerin imzasıyla yapılan bildiri eylemi, terörün akademi dünyamızdaki kirli yüzünü yansıtması açısından oldukça manidar ve ibret verici bir durumdur" diyen Topçu, akademisyenlerin bildirisinde bölücü terör örgütüyle ilgili tek kelimelik bir eleştirinin bulunmadığını söyledi. Topçu, "Bu bildiriyi imzalayanların kime ve neye hizmet ettiği açıkça ortadadır. Kandil veya İmralı bir bildiri yazsaydı ancak böyle bir metin çıkardı diye düşünüyoruz. Küresel senaryolarla kurgulanan bu ihanet sahnelerini, ısmarlama filmleri biz senelerdir izliyoruz. Artık yeter! Bu kirli oyunlara, algı operasyonlarına yenilmeyeceğiz." diye konuştu.

Topçu, şöyle devam etti: "Terörle topyekûn mücadele edilmelidir. Dağdaki, köydeki, şehirdeki, Meclis'teki, kamudakileri derken kampüslerdekileri de göz ardı etmemek gerekir. Devlet yılanların inine girmiştir. Millet de devletinin arkasındadır. Yılanların başı ezilinceye kadar bu şanlı mücadele sürmelidir. Bölge insanı terörün cenderesinden kurtarılıncaya kadar bu haklı mücadele devam etmelidir. Bizim anayasamız ve kanunlarımız düşünce ve ifade hürriyetini garanti altına almıştır fakat terörü ve teröristi yüceltmeyi de yasaklamıştır. Söz konusu ihanet bildirisinde imzası olanlara karşı kanunlarımızın gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Savcılarımıza buradan suç duyurusunda bulunuyoruz."

Akademisyen bildirisine karşı ‘Bizi bölemeyeceksiniz’ bildirisi yayınladılar

Akademisyen bildirisine karşı ‘Bizi bölemeyeceksiniz’ bildirisi yayınladılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim