• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Akademik Hayat Ve Ticari Hayat Arasındaki İlişki Anlatıldı

Akademik Hayat Ve Ticari Hayat Arasındaki İlişki Anlatıldı
Düzce Üniversitesi Akademik Kariyer Topluluğu ile Düzce Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği işbirliği ile düzenlenen "Akademik Hayat mı? Ticaret...

Düzce Üniversitesi Akademik Kariyer Topluluğu ile Düzce Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği işbirliği ile düzenlenen "Akademik Hayat mı? Ticaret Hayatı mı?" konulu panel, Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Asya Su Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Gülay, Genç MÜSİAD Başkanı Ömer Levent Bilgin, öğretim üyelerimiz ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Akademik Kariyer Topluluğu Başkanı Yunus Emre Karaosmanoğlu yaptı. "Değer Üreten Üniversitemizin bereketli toprağına bizler de bir tohum ekerek Akademik Kariyer Topluluğu'nu kurduk" diyerek sözlerine başlayan Karaosmanoğlu, Topluluk olarak misyonlarının iş hayatına atılacak gençlerin kişisel gelişimlerine, sosyal hayatlarına fayda sağlamak olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasının sonrasında programın panel bölümüne geçildi. Moderatörlüğünü Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi ve Akademik Kariyer Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Öztürk'ün yaptığı panel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç'in konuşmasıyla başladı. Hayatında model aldığı insanlar olduğunu söyleyen Prof. Dr. İlhan Genç, Mevlevilerin bir metaforu olduğunu belirterek, "Hilal, dolunay oluncaya kadar bir yörüngede yolculuğa çıkar. İnsanoğlunun da kemale ermesi için bir yolculuğa çıkması lazım" dedi.

Ailesinin kendine model olduğunu söyleyen Prof. Dr. İlhan Genç, ailesinden aldığı mütevazilik, çalışkanlık ve dürüstlük gibi ilkelerin hayatının vazgeçilmezleri arasına olduğunu sözlerine ekledi. Akademik unvanlara ulaşmada zorlu günler geçirdiğini belirten Prof. Dr. Genç, meşakkatli zamanlarında sabrın en önemli ilaç olduğunu vurguladı.

Ülkesine borcu olduğunu ifade eden Prof. Dr. İlhan Genç, ödül alan eserlere imza attığını söyleyerek, yöneticiliği, akademik hayatı ve sosyal hayatı bir bütün olarak gördüğünü belirtti. Öğrencilere roman okumayı tavsiye eden Prof. Dr. İlhan Genç, roman okumanın insana empati kurmayı öğrettiğine dikkat çekerek, öğrencilerimize roman okumayı tavsiye etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç'in ardından söz alan Genç MÜSİAD Başkanı Ömer Levent Bilgin, öğrenim hayatından kısa bilgiler vererek konuşmasına başladı. Hayatın kendisini ticarete yönlendirdiğini söyleyen Bilgin, annesinin yöresel ürünler satan bir dükkan açtığını belirterek, bugün altı şehirde, 100'ü aşkın noktada hizmet verdiklerini ifade etti. Girişimci olmak isteyenlerin çok dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Ömer Levent Bilgin, girişimcilikteki en önemli noktanın iyi analiz olduğunu ifade ederek sözlerine son verdi.

Başarılı olmanın ağırlığını hep yaşadığını söyleyerek konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, Düzce'ye 1981 yılında öğretim görevlisi olarak geldiğini ve profesörlüğe kadar yükseldiğini söyledi.

Akademisyenliği kendini yenilemek olarak nitelendiren Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, "Ne iş yaparsanız yapın, sevgiyle yapın. Her gün hayatınızın son günü gibi yaşayın. Kaygılarınızdan kurtulursunuz. Sizler gençsiniz. İç enerjiniz var. Başkalarının hayatını yaşamaktansa kendinize bir yol çizin" tavsiyeleri ile konuşmasını noktaladı.

Programın son konuşmacısı olan Asya Su Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Gülay, ilk kez böyle bir platformda olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Ticaretle 12-13 yaşlarında tanıştığını söyleyen Gülay, 2011 yılında Asya Su fabrikasını satın aldıklarını sözlerine ekledi. Ticaretteki tek gayesinin daha iyi imkanlarla daha çok kişiye istihdam sağlamak olduğunu ifade eden Yunus Emre Gülay, öğrencilerimize üniversite okurken çalışmalarını tavsiye etti.

Soru-cevap şeklinde devam eden panel sonunda çekiliş ile öğrencilere tablet ve flash disk gibi hediyeler verildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Akademik Hayat Ve Ticari Hayat Arasındaki İlişki Anlatıldı

Akademik Hayat Ve Ticari Hayat Arasındaki İlişki Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim