• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Akademik Başarıya Ödül

Akademik Başarıya Ödül
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin değişik Fakülte ve Yüksekokullarında görev yapan akademik personelin akademik çalışmalarının yer aldığı yayınlarda...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin değişik Fakülte ve Yüksekokullarında görev yapan akademik personelin akademik çalışmalarının yer aldığı yayınlarda başarılı olan öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından ödüllendirildi. Üniversite öğrenci sarayında gerçekleşen kahvaltılı ödül töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil de katıldı.

2016 yılından itibaren yeni bir dönemin başladığını açıklayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, başarının ödüllendirileceğini açıkladı. Harmandar, yılsonuna kadar akademik yayınların 320 civarında olmasının beklendiğini söylerken, bu rakamın düşük olduğunu ve önümüzdeki yıllarda attırılması gerektiğini söylerdi.

TIP FAKÜLTESİ İLK SIRADA

Üniversitelerin eğitim öğretimin yanında akademik çalışmalarla yayın yapmak olduğunu belirten Rektör Harmandar, "Üniversitelerin akademik karnesi dendiği zaman proje ve akademik yayınlar ön sıraya gelmektedir. Özellikle üniversitelerin başarısında dikkate alınan yayınlar Web of Science (VOS) tarafından tanınan yayınlar önem kazanmaktadır. Bugün burada Web of Science tarafından taranan dergilerde yayın yapmış olan arkadaşlarımızı bugün ödüllendireceğiz. Bu yıl Web of Science'de taranan 300'ün üzerinde yayınımız var. Az değil, ama daha yukarılara çıkmamız gerekiyor. Her öğretim üyemize bir yayın düşmesini istiyoruz. Bu ayın sonuna kadar bu yayınların 320'yi bulmasını bekliyoruz. Bu yıl sürpriz bir şekilde Tıp Fakültesi öne çıktı. Tıp fakültemizin 96 yayını var. Ardından Fen Fakültemiz geliyor ve Fen Fakültemizin 91 yayını var. Ardından Su Ürünleri ve Mühendislik Fakültelerimiz geliyor. Sosyal alanlara biraz geri kaldık ama önümüzdeki yıllarda bu fakültelerimizi de ön sıralara taşımak için gerekli gayreti göstereceğiz" dedi.

AKADEMİK BAŞARIYA ÖDÜL

Rektör Harmandar, hükümetin 2016 yılından itibaren yeri bir uygulama başlattığını belirterek, akademik başarıya ödül getirdiğini söyledi. Harmandar, "Artık Tıp Fakültesinde uygulanan performans sistemine benzer bir uygulama gibi "Akademik Başarıya Ödül" sistemi getirildi. Bunun yönetmeliği yayınlandı.2016 yılından itibaren akademik başarıya ödül verilecek. Önümüzdeki ay içinde bunu uygulamaya koyacağız. Artık öğretim üyelerimiz yapmış oldukları bütün akademik çalışmalar değerlendirilecek, öğretim üyelerinin her sene bir akademik puanı olacak. Bu puana göre Türkiye'de en yüksek maaş alan devlet memurunun brüt maaşının yüzde biri öğretim üyelerini puanı ile çarpılarak maaşlarına zam yapılacak" dedi.

Akademik Başarıya Ödül

Akademik Başarıya Ödül

Akademik Başarıya Ödül

Akademik Başarıya Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim