• BIST 8991.27
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

AKADEMA ilk tamamlama belgelerini verdi

AKADEMA ilk tamamlama belgelerini verdi
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan AKADEMA Portalına (Anadolu Üniversitesi Kitlesel Açık Ders Portalı) kayıt olan öğrenciler,...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından sunulan AKADEMA Portalına (Anadolu Üniversitesi Kitlesel Açık Ders Portalı) kayıt olan öğrenciler, tamamlama belgelerini aldı.

Aile yapısı ve ilişkileri, şiir okumak ve yazmak, girişimciliğe başlangıç, 21. yüzyılda ölçme-değerlendirme, proje tabanlı öğrenme ve veri madenciliği derslerini alan 46 öğrenci, aldıkları dersleri başarıyla tamamladı. Başarılı öğrencilere tamamlama belgeleri öğrencilerin istekleri doğrultusunda e-posta yoluyla ya da kargo ile adreslerine gönderilerek ulaştırıldı. Ayrıca, başarılı öğrenciler için Anadolu Üniversitesi Rektörlük Salon 2009'da bir tören düzenlendi. Törene katılan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Durucasu ve İktisat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, başarılı öğrencilerden Süveyda Tut ve Osman Derin'e "Ders Tamamlama Belgelerini" takdim etti.

"AKADEMA isteyen herkese eğitim hizmeti vermeye devam edecek"

Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Yücel Güney ise AKADEMA ile ilgili olarak, "AKADEMA, dünyada MOOCs (Massive Open Online Courses) adıyla bilinen, dileyen herkesin kayıt yaptırabileceği, ücretsiz açık çevrimiçi dersler sunan bir öğrenme platformu. Dünyada Coursera, EdX, FutureLearn, Udacity, Canvas.net, France Universite Numerique, Miriada ve EMMA gibi benzer girişimler var. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi de açık ve uzaktan öğrenmeye katkı vermek amacıyla AKADEMA'nın her yıl yeni derslerle içeriğini genişleterek isteyen herkese eğitim hizmeti vermeye devam edecek" şeklinde konuştu.

AKADEMA ilk tamamlama belgelerini verdi

AKADEMA ilk tamamlama belgelerini verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim