• BIST 9699.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Ak Saray’ın dağıttığı paranın belgesi çıktı

Ak Saray’ın dağıttığı paranın belgesi çıktı
Seçime günler kala Beştepe’den PTT aracılığıyla bazı vatandaşlara 5 ila 7 bin lira gönderildiğine ilişkin belgeler ortaya çıktı.

Milletvekili seçimine günler kala Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından bazı illerde vatandaşlara gönderildiği belirtilen ve PTT şubeleri tarafından “hak sahiplerine” yapılan ödemelerin “seçim amaçlı” olduğu CHP ve MHP milletvekilleri tarafından öne sürüldü. Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, Kayseri'de dağıtılan paranın belgeleri ortaya çıktı. Belgenin birinci bölümünde kişinin adı, soyadı yer alırken, ikinci bölümde işlem sıra numarası bulunuyor. Ayrıca ödeme yapılan kişinin vatandaşlık numarası da belirtiliyor. Ödemenin Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldığı da belgede yer alıyor. Ödemeler 5 ile 7 bin lira arasında değişiyor. PTT’nin bilgisayar mönüsünde daha önce “Cumhurbaşkanlığı ödemesi” diye bir bölüm yer almazken, geçen haftadan itibaren bilgisayar ekranında böyle bir bölüm de yer almaya başladı.

MHP’Lİ VEKİL: PARAYI ALIN, OY VERMEYİN

MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, ödemelerin nasıl yapılacağı konusunda PTT şubelerine ayrıntılı bir açıklama gönderildiğini ve işlemlerin buna göre yapılmasının istendiğini belirtti. Korkmaz şunları söyledi: “Kayseri’de seçimlerin ‘saray destekli’ olduğu ortaya çıktı. Kayseri’de umutlarını kestiler. ANAP döneminde de araçlarla para taşıdılar, para dağıttılar ama ANAP’ın erimesini, iktidarda kalmasını sağlayamadılar. Şimdi para dağıtan Saray da olsa AKP’nin erimesini durduramaz. Kayserililere sesleniyorum: Gönderilen parayı alsınlar. Ama para aldıkları için AKP’ye oy vermesinler.”

“AKP’DEN GELİYORUZ” DİYORLAR

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da Cumhurbaşkanı ödeneğinden gönderilen parayı almak için gelenlerin PTT görevlilerine “AKP’den geliyoruz” demelerinin dikkat çekici olduğunu kaydetti. Arık SÖZCÜ’ye şunları söyledi: “Vatandaşlar, PTT’ye geldiklerinde AK Parti’den kendilerine gönderilen parayı almaya geldiklerini söylüyor.”

belge-001-001.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim