• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ak Saray'da ilk 23 Nisan

Ak Saray'da ilk 23 Nisan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan çocuklarını, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyeti, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Erdoğan, elinde keman bulunan kız çocuğuna "Yanımıza gel, yerli mi ithal mi bu? Bizim burdur kemanda çok iyi. Viyola,  olsun, viyolonsel olsun burdur ilimiz başarılı şekilde yapıyor inşallah. Şöyle ortamıza gel" dedi.

Küçük çocuk "Cumhurbaşkanımız bu şarkıyı şehitlerimiz için çalıyorum" diyerek önce Çanakkale Türküsü'nü sonra da "Cumhurbaşkanım bu parça da sizin için" diyerek Uzun İnce Bir Yoldayım'ı çaldı.  Kemanlı kız son olarak "Bunu anneniz için çalıyorum" diyerek "Benim annem, canım annemi" seslendirdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı, "Offf şimdi yıktı beni" karşılığını verdi.

Erdoğan çocuklara yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Sevgili çocuklar sizleri sevgiyle selamlıyorum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınızı kutluyorum. Cumhurbaşkanlığı külliyesine, milletin evine hoş geldiniz diyorum. 23 Nisan 1920'de açılan Meclis'imizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını da hürmetle rahmetle anıyorum.

Sevgili çocuklar Meclis'imizin açılış tarihi gibi çok önemli gibi bir günün çocuklara armağan edilmiş olması rastgale alınmış bir karar değil. O tarihi güne ilişkin fotoğraflara bakın. İlk dikkatinizi çekecek olan fotoğraflardır. Herhâlde TBMM'yi gezdiniz gördünüz değil mi?

Meclis'imiz çocuklarla açılmış, çocuklarımızın istikbali için mücadele yürütmüş ve zamanı gelince ülke yönetimini teslim etmiştir. Bakanlıklara valiliklere belediyelere ziyaretçi olarak gelen sizler, yarın o görevleri bizzat yürüteceksiniz. Sizler de daha sonraki nesillere güzel bir gelecek sağlamak için çalışacak, mücadele edeceksiniz.

Gerçi şu anda 18 henüz seçilme yaşı değil ama, benim bir kaç yıldır 18 yaşın aynı zamanda seçilme yaşı olma teklifim var. Temenni ederim ki bu parlamento nasıl 30'u 25'e indirdiyse, şimdi de 18'e indirmeli. Seçmek zordur aslında, seçilmek değil. Çünkü en kaliteliyi bulup çıkarabilmek kolay bir iş değil. Bu bakımdan temenni ediyorum ki 18 yaşın seçme ve seçilme yaşı olarak yapılacak yasal düzenleme ülkemizin geleceğini genç kuşaklara emanet etme noktasında önem arz edecektir.

Sizin içinizden bürokratlar, bakanlar, milletvekilleri, başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkacak. İçinizden bir kısmı da bilimden sanata, az önce yavrumuzu gördük. Kemanı gayet güzel bir şekilde bizlere kemani olarak burada verdiği resital diyebiliriz, bunu ortaya koydu. Bunu ayrıca ben tebrik ediyorum. Bunu artık bizim konser salonlarında dinleyeceğimiz günler de gelecek. Burada yapıyoruz büyük bir salon, inşallah orada ilk resitali verdirelim. Tamam mı fahri bey. Unutmayın notlarımızı alalım. Bittiği zaman açılış töreninde davet edeceğiz.

Her birinizin ben, gözünde bu kararlılığı görüyorum. son 12 yıldır daha iyi bir gelecek bırakabilmek için çok çalıştık. özellikle eğitim alanında ülkemizde büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik. evinize gittiğinizde, annelerinize babalarınıza lütfen sorun. onlar hangi şartlarda eğitim görmüşler. onların anlattıklarını bugün sizin sahip olduğunuz imkanlarla karşılaştırın.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim