• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Ak Saray'da bir ilk: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın açıklaması yaptı

Ak Saray'da bir ilk: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın açıklaması yaptı
ABD'den alışkın olduğumuz ve "Beyaz Saray Sözcüsü" diye bildiğimiz görev Türkiye'de de hayata geçti. Josh Earnest'in ABD'de yaptığı göreve Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın getirildi. Kalın, şuanda Saray'daki ilk basın toplantısını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda basın açıklaması düzenledi.

İlk kez düzenlenen toplantıda Kalın şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi yakında külliye olarak ifade edilecek olan bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edildi. Bu cumhurbaşkanlığı sarayının ne kadar isabetli bir karar olduğu ortaya çıkmaktadır. Burası milletin sarayıdır. Devletin temsil edildiği yerdir. Gelen yerli yabancı konuklar geniş yelpazede misafirleri ağırladığımız yerdir.Burada makam katı ve yanlarda iki tane hizmet binası olmak üzere açılmış bulunmaktadır. Bütün projeler tamamlandığında burası cumhur ile reisinin buluştuğu tam külliye haline gelecek ve halkımızın da hizmetine açılacaktır.

Somali ziyareti ve Kılıçdaroğlu’nun kitap iddiası

Somali’de Türkiye’nin yardımlarıyla açılan hastanede Cumhurbaşkanımız hastaları da ziyaret etmiştir. Oradaki hasta çocuklara boyama kitabı hediye edildi. Bu kitap üzerinden dün yapılan spekülasyonun nasıl bir hezimetle sonuçlandığı hepinizin malumu.

Ana muhalefet liderinin böyle bir duruma düşmesi üzüntü verici. Ana muhalefet lideri buyursun Somali’ye gitsin. Türkiye’nin yaptığı yardımların ne anlam taşıdığını kendileri sorsunlar. Bu kitabı da zannediyorum arkadaşlarımız basın mensubu arkadaşlarımıza paylaşacaklar.

Fransa’daki terör saldırısı

Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırının ardından  dünyada bir infial oldu ve teröre karşı bir duruş sergilendi. Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Ocak’ta Sayın Hollande ile telefon görüşmesi yaptı. Bu saldırıyı kınamakla birlikte İslamafobia ile ilgili hararetli bir tartışma başladı. Sayın Hollande’ın tavrı takdire şayandır. İslamaofobik ve İslam karşıtı söylemlerin hukuki müeyyide ile cezalandırılması gerektiği şeklindeki sözlerini özellikle takdir ettiğimizi söylemek isterim.

Yunanistan seçimleri

Yunanistan’daki seçimleri yakından takip ettik. Her düzeyde iyi ilişkilerin geliştirilmesi öncelikli hedefimizdir. En son olarak sayın başbakanımız kalabalık bir bakanlar heyetiyle Yunanistan’a gitmişti. Sayın Çipras’ın başbakan seçilmesini tebrik ediyoruz.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim