• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Ak Parti'ye ikinci aday

Ak Parti'ye ikinci aday
AK Parti köşk için iErdoğan'ın yanında ikinci bir aday daha arayışı içerisine girdi


Ankara kulislerindeki iddialara göre AK Parti, adayların çekilme ihtimaline karşı yeni bir aday için kolları sıvadı. Buna göre her ihtimali değerlendiren AK Parti kurmayları, Erdoğan'ın dışında ikinci bir aday formülü üzerinde çalışmaya başladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Anayasa'da yapılan değişiklikteki bir ifade Ankara kulislerini hareketlendirdi. Anayasa'nın 102. Maddesi'ne göre tek adayla seçimlere gidilmesi halinde referandum yapılacak. Böyle bir durumda "hayır" oylarının "evet" oylarından çok çıkması halinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin krize dönüşebilecek!

 

İKİNCİ ADAY GÜNDEMDE

Bugün gazetesinden Seda Şimşek, Ankara kulislerinde bugünlerde sıkça konuşulan bu iddiaları köşesine taşıdı. AK Parti'nin ikinci bir aday çıkarabileceğini yazan Şimşek'e göre AK Parti işi sıkı tutuyor ve her ihtimali değerlendirerek önlem alıyor. İşte Şimşek'in o iddiaları;

"Her partinin kendi adayı ile cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmesi ihtimali gittikçe ağırlık kazanıyor. Erdoğan karşısında güçlü bir rakip çıkaramama sıkıntısı yaşayan muhalefet, boykot veya Erdoğan’ın tek aday olarak seçime girmesi ve seçimlerin referanduma dönüştürülmesi seçeneklerini de tartışmaya başladı.

Anayasa’nın 102. Maddesi’ne göre tek adayla gidilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “oylamanın referandum şeklinde yapılacağı” hükmüne atıfta bulunuluyor. Referanduma dönüştürülecek seçimde “hayır” oylarının çoğunlukta çıkması halinde Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığının engelleneceği senaryosu tedavüle sokuluyor. Anayasa’nın bu hükmü kimi çevrelerce yeni fark edilmiş olsa da AK Parti yönetimi, çok önceden üzerinde çalışmış. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağından artık kimsenin şüphesi yok. Lakin AK Parti 2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi her ihtimali göz önünde bulundurarak başka bir aday daha çıkaracak."

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim