• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

AK Partililerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Partililerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tepki
AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları düzenledikleri eylemle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na söylediği sözler nedeniyle CHP Genel Başkanı...

AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları düzenledikleri eylemle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na söylediği sözler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde gerçekleşen eyleme AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç ve Belediye Başkanları çok sayıda partili katıldı. Basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, "Bu hakaretleri malum zatın zihninin çalıştığını, zihinde nasıl bir dünya beslediğini açık etmektedir. Hakaret dilini siyasette var olma dili haline getirmiştir. Yaptığı çalışmalarda da kendi karanlık zihniyetini saklayamamanın telaşı üzerine düşmüştür. Bu hakaret açıklamaları ile zihninde kadın olgusuna ait neleri taşıdığını ortaya koymuştur. Bundan sonra herhangi bir vesile ile malum kişinin yanında bulunan kadınlar son derece dikkatli olmalıdır" dedi.

"TOPLUMUN HER KESİMİNDEN KADINLAR TEPKİ KOYMALI"

CHP Genel Başkanı'nı siyasete, ahlaklı olmaya, edebe davet ettiklerini söyleyen Hatipoğlu, "AK Parti teşkilatı olarak, İl kadın kolları olarak, STK'larımız, vekillerimiz, belediye başkanlarımız ana muhalefet genel başkanına açıkça söylüyoruz. Kendilerini tüm kamuoyu neslinde ahlaka davet ediyoruz. Kadına şiddeti sadece fiziksel şiddet olarak düşünmemelidir. Psikolojik olarak da kadına şiddete hayır diyoruz. Dervişin zikri neyse fikri de odur. Şimdi zaman hakaretin sahibine iade etme zamanıdır. Meydanlarda siyasi ahlak ve etik kendi ahlak ve anlayışı ortaya dökmüştür. Bizler siyaseti vatana, milletine hizmet olarak gören ve millete hak yolunda en büyük gaye edinmiş kadınlar olarak başta CHP'li hemcinslerimiz olmak üzere toplumun her kesiminden kadının bu çirkin ve asla kabul edilemeyen hadise tepki göstermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

"TOPLUM VİCDANININ KABUL EDEMEYECEĞİ ÜSLUP"

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ise yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakanımız Ramazanoğlu'na dönük kullandığı sözden ötürü bir protesto eylemine burası sahne oldu. Gerçekten döviz ve pankartlara baktığınızda manzara açıkça ortaya çıkıyor. Gerçekten kamu vicdanını yaralamış gibi gözüküyor. Zaten toplumumuz bu tür çıkışları hiçbir zaman hoş görmedi. Bu güne kadar süreçlerde hiç zaman doğru bir tavır sergilemedi ve bir duruş ortaya koymadı. Hiçbir zaman doğru söylem olmadı. Birçok böyle örneklendirebiliriz. Son hadise onların iç yüzünü, üslubunu ortaya çıkarttı. Bugün dördüncü gün ve özür dilemek hala yok. Yani sürekli şu maksatla söylediğini söylüyor. Özür dilemediği sürece bu sözü sahipleniyor demektir. Neresinden bakarsanız bakın toplum vicdanını kabul etmeyeceği bir üslup" diye konuştu.

Açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

AK Partililerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Partililerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Partililerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tepki

AK Partililerden CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim