• BIST 9057.99
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

AK Parti’li Yılmaz HSYK’yı Göreve Çağırdı

AK Parti’li Yılmaz HSYK’yı Göreve Çağırdı
AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kocaeli Adliyesi'ndeki hakimlerin bazı olaylarda zanlıların...

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kocaeli Adliyesi'ndeki hakimlerin bazı olaylarda zanlıların serbest bırakılarak halkta infaal oluşturulduğunu iddia ederek HSYK'yı göreve çağırdı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Adliyesi'nde son günlerde alınan kararlara sosyal medya üzerinden isyan etti. Yılmaz son günlerde yaşanan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in eşini bıçaklayarak ağır yaralanmasına neden olan, 16 yaşındaki bir kızı 4 gün alıkoyup tecavüz edenlerin serbest bırakılma kararı alan Kocaeli Adliyesi'ndeki hakimlere tepki gösterdiği paylaşımında HSYK'nın konuya el atmasını istedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"HAKİM TAKDİRİ VİCDANLARI YARALIYOR, ADALETİ ZEDELİYOR"

"HSYK'ya Çağrı; Kocaeli Adliyesinde görevli bazı Hakimlerin aldığı kararlar artık toplumda infial uyandırmaya başladı. Yüklü miktarda eroinle yakalanan Şahıs, cezası Yıllara tekabül eden bu suçu sabit iken Hakim takdiri ile serbest bırakıldı. 16 Yaşında bir kızcağızı 4 gün süreyle alıkoyan ve tecavüz eden zanlılar, Kızın teşhis etmesine rağmen Hakim takdiri (!) ile serbest bırakıldılar ve rahatça Kocaeli'nde dolaşıyorlar. Alınan bilgiye göre başka bir kızcağızı alıkoymuşlar. Son olarak dün, Sn Fatma Kaplan Hürriyet'e geçmiş olsun ziyaretimde öğrendiğim gelişme. Akla ziyan bir Hakim takdiri; eşini 8 yerinden bıçaklayan Şahıs, yaralı daha yoğun bakımda iken serbest bırakılıyor. Yaşanan bu gelişmelerin akılla, mantıkla, vicdanla, adaletle izahı yok. Kocaeli'nin vicdanı HSYK'nın bu keyfiliğe karşı harekete geçmesini bekliyor."

"ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR"

"Bazı hakim kararlarına karşı yönelttiğimiz eleştiriler, Milletimizin vicdanını yaralayan ve adalet duygusunu zedeleyen yanlış uygulamaların düzeltilmesi hususunda oluşan kamuoyu beklentisini Gündeme taşımak ve düzeltilmesini sağlamak amacıyla yapılmıştır."

"Şunu açıkça ifade etmek isterim; Adliyemizi, bizim eleştirilerimiz değil, bahsi geçen uygulamalar töhmet altında bırakmaktadır. Sayın Başsavcımızın açıklamaları bizim eleştirilerimizi doğrulamaktadır. Yapılacak iş; bu yanlış uygulamaları düzelterek, toplumda oluşan "suçlunun serbest bırakıldığı" algısını oluşturan kararlardan kaçınmaktır."

Öte yandan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşanan olaylar sonrasında alınan serbest bırakılma kararlarına itiraz etmiş, itiraz üzerine serbest bırakılan zanlılar hakkında yeniden yakalama kararı çıkartılmıştı.

AK Parti’li Yılmaz HSYK’yı Göreve Çağırdı

AK Parti’li Yılmaz HSYK’yı Göreve Çağırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim