• BIST 9524.59
  • Altın 2489.506
  • Dolar 32.5116
  • Euro 34.7321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

AK Partili Yarımdağ’dan İŞKUR’a Ziyaret

AK Partili Yarımdağ’dan İŞKUR’a Ziyaret
AK Parti Balıkesir il Başkan Vekili M. Baki Yarımdağ, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Nazım BALCI'yı yerinde ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir il Başkan Vekili M. Baki Yarımdağ, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Nazım BALCI'yı yerinde ziyaret etti. Görüşmede 2015 yılı kurum çalışmalarını değerlendirilirken Müdür Balcı, 11 aylık döneminde çok önemli başarılara imza attıklarını belirtti.

İŞKUR İl Müdürü Balcı, 2015 yılı Kasım sonu itibariyle Kuruma 34 bin 630 vatandaşın iş aramak üzere müracaat ettiğini söyleyerek, yıl içerisinde 16 bin 915 kişinin İŞKUR aracılığı ile özel sektörde bir işe yerleştirildiğini ifade etti. Böylece Balıkesir il genelinde özel sektörde işe yerleştirmelerin yüzde 22,75'inin İşkur aracılığı ile gerçekleştirildiğini belirten Balcı, hedeflerinin bu oranı çok daha yükseklere çıkarmak olduğunu söyledi. 2015 yılında Balıkesir'de yaklaşık 5 bin 750 kişinin toplum yararına programlarda çalıştırıldığını ve çalışanların ücretlerinin asgari ücret üzerinden İŞKUR tarafından ödendiğini, böylece vatandaşımızın geçici sürelerle iş imkanına kavuştuğunu belirten Balcı, bu yıl bu alanda önceki yılların en az 7-8 kat üzerinde bir çalışma yaptıklarını ve halen bu projelerde yaklaşık 4 bin kişinin çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Yaptıkları iş gücü piyasası analizlerinde Balıkesir'de nitelikli iş gücüne ihtiyaç olduğunu vurgulayan İŞKUR Müdürü Nazım Balcı, vasıfsız iş gücüne nitelik kazandırmak amacıyla düzenledikleri kurslara 2015 yılı içerisinde 2 bin 300 kişinin katıldığını ve meslek edindiğini söyleyerek, bu kurslara katılanlara İşkur tarafından kursiyer cep harçlığı ödendiğini ve ayrıca kursiyerlerin genel sağlık sigortalarının da Kurum tarafından karşılandığını belirtti.

Gençlerin tecrübe kazanmasını sağlayacak İşbaşı Eğitim Programlarını yoğun bir şekilde düzenlediklerini belirten Nazım Balcı, yaklaşık bin 900 vatandaşın bu programlarda çalıştırıldığını ve ücretlerinin günlük 38,48 TL üzerinden İŞKUR tarafından ödendiğini böylece gençlerimizin istihdama katılmalarını sağladıklarını ve işverenlerin aradıkları nitelikli işgücünü onlara hazırladıklarını söyledi.

AK Parti Balıkesir İl Başkan Vekili M.Baki Yarımdağ görüşme sonuncunda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı'ya başarılı çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim