• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

AK Partili Tin’den Genç Girişimcilere Müjde

AK Partili Tin’den Genç Girişimcilere Müjde
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, girişimci gençlere vergi muafiyeti getiren tasarının yasalaştığı müjdesini verdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, girişimci gençlere vergi muafiyeti getiren tasarının yasalaştığı müjdesini verdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, milletin taleplerine cevap verecek nitelikte tüm yasal düzenlemeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Milletvekili Şahin Tin, çalışma hayatında ihtiyaç olarak görülen ve beklentilere kısmen cevap olacak nitelikte düzenlemelerin gençlerin ticari faaliyetlerinde de önemli kolaylıkları ve istisnaları beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Milletvekili Şahin Tin, "Toplumun tüm kesimlerinden gelen talepler bizim için ayrı bir öneme sahip. AK Parti olarak gelen taleplerle ilgili gerekli adımları atıyoruz, yasal düzenlemeleri sırasıyla hayata geçiriyoruz. 29 Yaşını doldurmamış ilk defa zirai, ticari veya mesleki alanda ticarethane kuran gençlerimizin kazançlarından doğan vergi hükümlerine istisnalar getiriyoruz. Buna göre, yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlıyoruz. Basit usule tabii mükelleflerin ticari kazançlarının 8 Bin TL'lik kısmı için gelir vergisi muafiyeti getiriyoruz. Yine 25 yaşına kadar gençlerimizden Sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmelerine katkı sağlamak amacı ile pasaport harcı alınmamasını sağlıyoruz. Yine yapılan düzenlemeyle lise mezunu 20 yaşını doldurmamış gençler ile yükseköğretim mezunu 25 yaşını doldurmamış gençlerin primlerinin devlet tarafından karşılanacak ve mezuniyet sonrası 2 yıl boyunca ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı tanınmasını sağlıyoruz" dedi.

Milletvekili Şahin Tin, tüm mahallelerde vatandaşların taleplerini yerine getirmek ve sorunlarına çözüm üretmek için gayret eden muhtarların maaşlarıyla ilgili de düzenleme yapıldığını ifade ederek; "Muhtarlarımızın 940 TL olan maaşlarını bin 300 TL'ye yükseltiyoruz" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, çalışan emeklilerle ilgili yapılan düzenlemeye göre, emekli aylıklarından alınan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin yapılmayacağını ve ayrıca vazife malullüğü aylığı alıp da çalışanlardan kesilen sosyal güvenlik destek pirimi kesintilerinin de kaldırıldığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim