• BIST 9524.59
  • Altın 2491.401
  • Dolar 32.5083
  • Euro 34.7144
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

AK Parti’li Tezcan: “Eliniz, Ayağınız Kırılsın”

AK Parti’li Tezcan: “Eliniz, Ayağınız Kırılsın”
AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Doğu ve Güneydoğu'da teröristleri, kazdıkları çukura silahlarıyla birlikte gömeceklerini belirterek, "Eğer...

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Doğu ve Güneydoğu'da teröristleri, kazdıkları çukura silahlarıyla birlikte gömeceklerini belirterek, "Eğer siz Kürt milliyetçisiyseniz, Kürtleri seviyorsanız niçin 100 binlerce Kürt kardeşimizi kendi doğdukları topraklardan başka şehirlere göç ettirdiniz? Küçük bebelerin oynadığı okul bahçesine bombalar attınız. Eliniz, ayağınız kırılsın" dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı, Ocak ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. AK Parti Mersin İl Başkan Vekili Fatih Kalkan yönetiminde il binasında yapılan toplantıya, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan'ın yanı sıra il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile partililer katıldı.

Toplantıda, İl Başkan Vekili Kalkan ve üç milletvekili de konuşmalarına, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan ve dün Mersin'de binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanan şehit Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa ile tüm şehitlere rahmet, ailesine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı dileyerek, gazilere de şükranlarını ileterek başladılar.

"KILIÇDAROĞLU, SÖYLEDİĞİ SÖZÜN NEREYE GİDECEĞİNİ BİLSİN"

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkan Vekili Kalkan, terör belasından kurtulmak için AK Parti Hükümeti olarak kararlı bir şekilde ilerlediklerini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir zaman bu kadar kararlı olunmadığını dile getiren Kalkan, bir daha şehit haberleri gelmemesini ve ülkede, önümüzdeki yıllarda refah içinde hep birlikte devam etmeyi diledi.

Bu ay içerisinde bin 100 akademisyenin bir bildiri yayınladığını ve PKK ile HDP'ye destek verdiğini anımsatan Kalkan, bildiriye imza atan akademisyenleri kınadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise partisinin kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ağır hakaretlerde bulunduğunu öne süren Kalkan, "Cumhurbaşkanımız, kurucu genel başkanımızın "Siyasetçinin tek limanı ahlaktır" şeklinde çok güzel bir sözü var. Bunu kesinlikle unutmayalım. Kılıçdaroğlu'nu da Mersin il teşkilatı olarak buradan bir defa daha kınıyoruz. O da bundan sonra artık söylediği sözün nereye gideceğini, ne söyleyeceğini bilsin. Biz, Mersin il teşkilatı ve tüm Türkiye'deki il teşkilatları olarak kesinlikle kurucu genel başkanımızın arkasındayız ve birlikteyiz. Kesinlikle söz söyletmeyiz" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BAŞTA OLMAK ÜZERE İLÇE BELEDİYELERİNİ DE ALACAĞIZ"

Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti olarak hem Mersin'de hem Türkiye genelinde büyük bir aile olduklarını vurguladı. Milletvekilleri olarak, partililerle el ele, omuz omuza çalışma yürüttüklerini ve her zaman partililerinin yanında olduklarını kaydeden Özkan, kararlı bir çalışmayla 2019'da yapılacak yeril seçimlerde başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyelerini de alacaklarına inandığının altını çizdi.

Mersin'de 1 Kasım seçimlerinde sağladıkları birlik ve beraberliği devam ettirmeleri gerektiğine işaret eden Özkan, "Biz Mersin milletvekilleri olarak Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar sizlerin emrinizdeyiz. Meclis'te, Başbakan Yardımcımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan ile birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Meclis'te yasa çıkarma çalışmalarımız devam ediyor. Birçok maddeyi yasalaştırdık. Biz, iktidar olarak balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Bu kapsamda verdiğimiz hibelerle Mersinli çiftçilerimize birçok olanak sağladık. Sağlamaya da devam edeceğiz" dedi.

"MERSİN'DE SÖZ VERDİĞİMİZ TÜM PROJELERİ 2019'A KADAR BİTİRECEĞİZ"

Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da aziz milletin 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'yi bir kez daha tek başına iktidara getirdiğine vurgu yaparak, milletin bu teveccühüne layık olmaya çalıştıklarını ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi. AK Parti Meclis Grubu olarak gece yarılarına, hatta sabahlara kadar çalıştıklarını anlatan Taşkın, bu çerçevede Başbakan Davutoğlu'nun önderliğinde bugüne kadar halka vaat ettikleri reformların yüzde 30'undan, kanunların ise yüzde 60'ından fazlasını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, hayata geçirdikleri reformları ve kanunları sıraladı.

Mersinlilerin, AK Parti'yi son seçimde 1. parti yaptıklarını ifade eden Taşkın, Mersinlilere seçim öncesinde söz verdikleri tüm projeleri 2019'a kadar bitireceklerini kaydederek, "2019 yerel seçimlerinde de hep beraber çalışarak, tüm belediyeleri ak kadrolara dahil edeceğiz" diye konuştu.

"MUHALEFET PARTİLERİNİN HEPSİ İPE UN SERDİ"

Milletvekili Yılmaz Tezcan ise 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden sonra İl Danışma Meclisi toplantılarında düzenli olarak bir araya geldiklerini ifade ederek, diğer partilerin binalarında böylesine bir kalabalık ve coşku görmediklerini söyledi. Bunun için partililerine teşekkür eden Tezcan, AK Parti olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun önderliğinde Bakanlar ve tüm milletvekilleri ile birlikte halka verdikleri sözleri ve vaatleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarına dikkat çeken Tezcan, çalışma hayatından emeklilere kadar her kesime verdikleri vaatleri 1-3-6 aylık ve 1 yıllık sürelerde gerçekleştireceklerini belirtti. Tezcan, "Kanun çıkarmak gerçekten zormuş. Biz 316 AK Parti milletvekili ile birlikte Meclis'te çok önemli bir mücadele veriyoruz. Sizlerin bize verdiği emanetleri Meclis'te hakkıyla savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz. Bu vaatleri bir an önce hayata geçirmek için torba yasalarla çıkarmamız gerekiyor. Sayın Başbakanımız, muhalefet parti liderleriyle görüştü ve "Gelin birlikte 2016'nın bütçesini çıkaralım. Gelin birlikte yeni Anayasayı çıkartalım" dedi. Ama maalesef aldığımız cevaplar ortada. Daha önceden ve 7 Haziran koalisyon kurma çalışmalarında da gördüğünüz gibi muhalefet partilerinin hepsi ipe un serdi. Ama konuşmaya devam ettiler. Onlar sürekli konuşuyorlar, Meclis'te CHP de MHP de HDP de konuşuyor, biz konuşmuyoruz. Biz iş yapıyoruz iş. Bundan sonra da bize vermiş olduğunuz vekaleti hakkıyla yerine getirerek iş yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"KAZMIŞ OLDUKLARI ÇUKURA HEPSİNİ SİLAHLARIYLA BERABER GÖMECEĞİZ"

Meclis'te kanunları çıkartırken muhalefet partilerinin sürekli kendilerine engel olmaya çalıştıklarını öne süren Tezcan, şöyle devam etti: "Meclis'te askerlikle ilgili, asgari ücretle ilgili bir yasayı konuşurken, muhalefet liderleri, milletvekilleri çıkıyorlar bu kürsüden Doğu ve Güneydoğu'daki kazmış oldukları çukurlarla ilgili siyaset yapıyorlar. Bunların işi gücü çukur siyasetidir. Kazmış oldukları bu çukura inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hepsini silahlarıyla beraber gömeceğiz Allah'ın izniyle. Hele bir HDP'li milletvekili kürsüye çıktı ağlıyor. Ne diye ağlıyor? Annesi mi öldü, Türk Bayrağı'na bir şey mi oldu, ezanlar sustu diye mi, Kuran'lar yakıldı diye mi ağlıyor? Hayır. Teröristler öldü, ambulanslar oraya gitmedi diye ağlıyor. Biz şehidimize, askerimize, kardeşlerimize ağlarız, biz PKK tarafından öldürülen sivil Kürt kardeşlerimize ağlarız. Çünkü bu vatan, bu bayrak, bu ezan bizim. Varsın onlar PKK'lı, DHKP-C'li teröristlerine ağlasınlar. Bizim için terörist teröristtir, terörün kesinlikle adı, rengi, ırkı yoktur. PYD de DAEŞ de PKK da DHKP-C de terörist bir örgüttür. Bu ülke büyük bir ülke. Sizlerin destekleriyle güçlü bir Türkiye olarak, terörün üstesinden hep beraber geleceğiz inşallah. Biz bir geminin içerisindeyiz, biz kardeşiz, bu kardeşliğimizi ve birliğimizi kimse bozamayacak."

"KÜRTLERİ SEVİYORSANIZ NİÇİN 100 BİNLERCE KÜRT KARDEŞİMİZİ DOĞDUKLARI TOPRAKLARDAN GÖÇ ETTİRDİNİZ?"

Daha önce "Analar ne Kürtçe ağlasın ne de Türkçe ağlasın" dediklerini anımsatan Tezcan, "O kadar uğraştık, 2,5-3 yıl Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız, "Bizim siyasi geleceğimize de mal olsa bu ülkenin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini tesis edeceğiz, elimizden gelecek her türlü çalışmayı yapacağız" dediler. Ama onu suiistimal ettiler. PKK meselesi bir Kürt meselesi değildir. Terörün dini, imanı, milliyeti, cinsiyeti yok. Suruç'ta, Diyarbakır'da, Şırnak'ta, Cizre'de, Hakkari'de kimlerin evleri yağmalanıyor, yıkılıyor, hepiniz biliyorsunuz. Eğer siz Kürt milliyetçisiyseniz, Kürtleri seviyorsanız niçin 100 binlerce Kürt kardeşimizi kendi doğdukları topraklardan başka şehirlere göç ettirdiniz? Hele AK parti'ye oy vermiş Kürt kardeşlerimizi bilerek evlerini işgal ettiniz, duvarlarını yıktınız, çocuklarının okula gitmesine engel oldunuz ve hatta Kürt çocukları o okullarda okurken, insafsızca, fütursuzca, Allah'tan korkmadan, o küçük bebelerin oynadığı okul bahçesine bombalar attınız. Eliniz, ayağınız kırılsın" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu ve şimdi Ortadoğu'da oynanan oyunun mezhep savaşlarını körüklemek olduğunu da söyleyen Tezcan, orada akan kanların ve gözyaşlarının, Müslümanların kanları ve gözyaşları olduğunu belirtti. Tezcan, herkesin bu konuda bilinçli olması gerektiğini ifade ederek, mezhep çatışmalarına karşı bu alevi söndürmek için herkesin elinden geleni yapması çağrısında bulundu.

İl Danışma Meclisi toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

AK Parti’li Tezcan: “Eliniz, Ayağınız Kırılsın”

AK Parti’li Tezcan: “Eliniz, Ayağınız Kırılsın”

AK Parti’li Tezcan: “Eliniz, Ayağınız Kırılsın”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim