• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AK Parti’li Tayyar: “PKK Ve Pyd’yi Korumak İçin Harekete Geçtiler”

AK Parti’li Tayyar: “PKK Ve Pyd’yi Korumak İçin Harekete Geçtiler”
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ankara'daki terör saldırısının ardından muhalefetin yaptığı eleştirilere cevap vererek, CHP'li ve HDP'li...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Ankara'daki terör saldırısının ardından muhalefetin yaptığı eleştirilere cevap vererek, CHP'li ve HDP'li milletvekillerinin PYD'yi ve PKK'yı aklamak için arka arkaya harekete geçtiklerini söyledi.

TBMM Genel kurulunda CHP'nin verdiği araştırma önergesi üzerine partisi adına söz alan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, yaşanan terör olaylarına ilişkin iktidarı suçlayan muhalefet milletvekillerine cevap verdi.

"60 GÜNDE ATATÜRK POSTERİYLE İLGİLİ ARAŞTIRMAYI TAMAMLAYAMADIN, ŞİMDİ NEYİ KONUŞUYORSUN?"

CHP'nin verdiği araştırma önergesini okuduğunu belirten ve önergede terör saldırısının hükümetin uyguladığı yanlış Ortadoğu politikasının bir sonucu olduğunun belirtildiğini kaydeden Şamil Tayyar, "Şimdi bu ifadeyi okuyunca ya yazanların çok saf ya da çok art niyetli olduğu düşündüm. Zira hepimiz iyi biliyoruz ki bu kadim coğrafyada tarih boyunca benzer terör eylemleriyle, farklı konseptte, farklı teknolojide uygulanmış olsa bile bu ülkenin, hatta Osmanlı'ya kadar da bunu uzatmak mümkün, dış politikasının rehin alınmak istendiğini, siyasetinin formatlanmak istendiğini ve o ülkede rejimi değiştirmek için bu tür karanlık eylemlere başvurulduğunu her zaman çok iyi biliyoruz. Bu sadece bugüne özgü bir mesele değil. Bunu Atatürk dönemine kadar da götürebilirsiniz, Osmanlı'ya kadar götürebilirsiniz" dedi.

Konuşmasında geçmişe yönelik örnekler veren Şamil Tayyar, "Osmanlı'nın son döneminde Abdülhamit'i devirmek için harekete geçenler ve o kirli tezgâhı kuranlar arka arkaya eylemler planlarken dozu öyle bir artırdılar ki periyodik olarak, sonunda da 31 Mart Vakasıyla da kısmen amaçlarına ulaştılar. Çarpıcı olsun diye söyleyeyim, 1906 yılında bu tarz, bu içerikteki eylemlerin sayısı toplam 4'tür. Bir yıl sonra, 1907'de iktidarı değiştirmeye yönelik sokaktaki eylemler ile bu tür karanlık ittifaklarla ve ilişkilerle iktidarı değiştirmeye yönelik eylem sayısı 8. Sonra, 1908 yılının ilk altı ayında bu eylemlerin sayısının bir anda 28'e çıktığını görüyoruz" diye konuştu.

CHP sıralarından kendisine yönelik "Tarihi bırak bugüne gel" şeklinde atılan laflara cevap veren Şamil Tayyar, "Yahu sen 60 günde Atatürk posteriyle ilgili araştırmayı tamamlayamadın, şimdi neyi konuşuyorsun? Ondan sonra da kalkıyorsunuz yok efendim "bu üç gün içerisinde, üç dakika içerinde failleri bulun" diyorsunuz" şeklinde konuştu.

CHP'li milletvekillerinin artan sataşmaları üzerine, "Mustafa Kemal'in kurduğu bir parti olmakla övünürken, partiyi HDP'nin PKK çizgisine nasıl getirdiğinizi de çok iyi biliyoruz" ifadelerini kullanan Şamil Tayyar, Deniz Baykal'ın yaptığı açıklamaları işaret ederek, "Eski Genel Başkanınız Deniz Baykal'ın bu konudaki o muhteşem tespitlerinin de kamuoyunda oluşturduğu tepkilerin herhâlde çok iyi farkındasınız" dedi.

"BU MESAJLAR SİZE KANDİL'DEN Mİ GELDİ, İMRALI'DAN MI GELDİ"

Başka ülkelerin Türkiye'nin dış politikasını rehin almak, siyasi istikrarını bozmak için bu tür kanlı planları olabileceğinin altını çizen Tayyar, "Ama bizi asıl üzen, o ülkelerin planlarından ziyade, bu ülkede buldukları yerli işbirlikçilerdir, hainlerdir. Ankara'da bir patlama oldu. Patlamadan hemen sonra HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, daha cenazeler olay yerinden kalkmadan, henüz olaya ilişkin tek bir veri, tek bir bilgi ortada yok iken şunu söylüyor, "eliniz kanlıdır, yüzünüzden, ağzınızdan tırnağınıza kadar her yerinize kan sıçramıştır. En büyük terör destekçisi olduğunuz ortaya çıkmıştır." Sonra da geliyor IŞİD'e bağlıyor. Peki, daha faillerin kim olduğu bile belli değilken bu kanlı eylem ile IŞİD arasındaki bağı hangi tespite dayanarak ortaya koydunuz? Kandil'den mi size bu mesajlar geldi, İmralı'dan mı bu mesajlar geldi?" diye konuştu.

"İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜZÜ ANLATACAK ÇOK FAZLA ÖRNEK VAR"

Ankara'da yaşanan patlama sonrasında DİSK'in bir açıklama yaptığını belirten Tayyar, "DİSK Genel Sekreteri diyor ki, "bu eylem bir polis eylemidir." Allah'tan korkun, biraz insaf sahibi olun; daha beş dakika sonra daha cesetler kalkmadan, insanların naaşı meydandan alınmadan hemen failleri buldunuz. Bu kolaycılığınızı biliyoruz ama aynı DİSK'in bir başka toplantısında Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak ağza alınmayacak ifadeler kullanılıyor. Sayın Bakanımız da buna tepki olarak salonu terk ediyor. Daha sonra Selahattin Demirtaş'a soruyorlar, diyor ki, "orada bulunan insanlar protesto hakkını kullandılar." Eyvallah, diyelim ki protesto hakkını kullandılar. Peki, siz o ifadeleri protesto hakkı olarak kullanacaksınız ama Sayın Bakanın arkasından verdiği cevabı kalkacak sizin milletvekiliniz Plan ve Bütçe Komisyonunda çok ağır ifadelerle eleştirecek. Yani burada ikiyüzlülüğünüzü anlatacak çok fazla örneğimiz var" şeklinde konuştu.

"CHP'Lİ VE HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ PKK VE PYD'Yİ AKLAMAK İÇİN ARKA ARKAYA HAREKETE GEÇTİLER"

Ankara'da yaşanan terör olayının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı açıklamanın eleştirilmesine de cevap veren Tayyar, "Daha olay yeni olmuş, bir dakika sonra, bakın, bir dakika sonra Sayın Başbakanımız da "unu araştırıyoruz" diyor, yani Selahattin Demirtaş gibi kolaycılığa kaçıp, bir terör örgütünün adını mı sayması gerekirdi? Ya da sizin Eren Erdem milletvekiliniz gibi kolaycılığa kaçıp, hemen bir isim mi söylemesi gerekiyordu? Ne demesi gerekiyordu peki? Elbette ki araştırılacak, ondan sonra da gereken cevap kamuoyuyla paylaşılacak. Paris'teki katliamdan sonra üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi. Eğer Türkiye'de üç aylık bir olağanüstü hal ilan edilmiş olsaydı, herhalde kıyameti koparırdınız. Eren Erdem, milletvekiliniz, dün bir tweet atıyor ve eylemi IŞİD'in yaptığını iddia ediyor. Ne zaman elinde bilgi var ki bu eylemi IŞİD'in yaptığını söylüyorsunuz. Burada eylemi PKK ve PYD'nin yaptığı açık ve net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Kurulan bomba düzeneği, daha önce PYD'de ele geçirilen, PYD'li militanlarda, PKK'lı militanlarda ele geçirilen bomba düzeneklerinden birisidir. Bu konuda hiçbir şüphe yok. "PYD, PKK" denildi ama üzülerek gördük ki CHP'li milletvekilleri, HDP'li milletvekilleri PYD'yi ve PKK'yı aklamak için arka arkaya harekete geçtiler" ifadelerini kullandı.

AK Parti’li Tayyar: “PKK Ve Pyd’yi Korumak İçin Harekete Geçtiler”

AK Parti’li Tayyar: “PKK Ve Pyd’yi Korumak İçin Harekete Geçtiler”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim