• BIST 9555.59
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

AK Partili Soğanda’dan HDP’li Hezer’e Sert Tepki

AK Partili Soğanda’dan HDP’li Hezer’e Sert Tepki
AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren bombacının taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e sert tepki...

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren bombacının taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e sert tepki göstererek, "Ne o vekil olduğunu iddia eden kişi Vanlıları temsil ediyor, ne de o intihar saldırısını gerçekleştiren terörist Vanlıları temsil ediyor" dedi.

İHA muhabirine açıklama yapan Zahir Soğanda, konuyla ilgili partisinin genel merkezinde gerekli açıklamaların yapıldığını ifade ederek, "Genel merkezimiz, Başbakanımız ve Bakanlarımız zaten konuyla ilgili yeteri kadar açıklama yaptı. Fakat meselenin Van üzerinden odaklanması bize elbette bu konuda birkaç bilgi verme hakkını doğurmuştur. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, AK Parti camiası olarak biz Ankara'da meydana gelen menfur olaydan dolayı üzüntülü olduğumuzu beyan etmek isterim. Terör nereden gelirse gelsin, hangi taraftan gelirse gelsin biz terörü lanetliyoruz" diye konuştu.

"O KİŞİYİ VANLI OLARAK KABUL ETMİYORUZ"

Ankara'da meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına sabır dileyen Soğanda, şunları söyledi:

"Bu konuda her ne kadar gündemde saldırganın Vanlı olduğu söyleniyorsa da biz Vanlılar olarak o kişiyi Vanlı kabul etmiyoruz. O kişinin zaten sonradan yaptığımız araştırmaya göre köken itibarıyla Vanlı olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla Van'ın adının bu şekilde kirlenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bunu öncelikle biz kamuoyuna belirtmek isteriz. Van; birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı kabul eden, yıllardan beri birlik ve beraberliklerini muhafaza etme çabasında olan bir şehrimizdir."

İsim vermeden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e sert tepki gösteren Soğanda, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir diğer husus ise özellikle milletvekili olduğu söylenen kişinin kalkıp o kadar feci bir olayı gerçekleştiren ve o kadar insanın ölümüne neden olan kişinin cenazesine gitmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Halkımız söz konusu vekillere barış gelsin savaş bitsin diye oy verdi. Emin olun hemşehrilerimiz eğer bilseydi bu vekiller bunu yapacaklar, oy vermeyeceklerdi. Savaşı isteyen bir kişiye Vanlı hiçbir şekilde oy vermez. Şu an Van halkının sesine kulak verdiğimiz vakit, bu kişinin Van'ı ve Vanlıyı temsil etmediğini bilmekteyiz. Açık bir şekilde hem Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletin vekili olarak görev yapacaksınız, hem de kalkacaksınız böyle bir saldırıyı gerçekleştiren kişiyi kutsayacaksınız. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Vanlı hemşehrilerimiz de bunu kabul etmiyor, bu kişiyi kınıyor. Bu nedenle ben bunun Vanlılara mal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ne o vekil olduğunu iddia eden kişi Vanlıları temsil ediyor, ne de o intihar saldırısını gerçekleştiren terörist Vanlıları temsil ediyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim